Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Κόσμος | Μετασεισμός 6,1 ρίχτερ έσπειρε τον πανικό στην Αϊτή

Μετασεισμός 6,1 ρίχτερ έσπειρε τον πανικό στην Αϊτή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μετασεισμός 6,1 ρίχτερ έσπειρε τον πανικό στην Αϊτή

Ενώ ψάχνουν στα ερείπια για επιζώντες, ένας ισχυρός μετασεισμός έφερε τα πάνω - κάτω στην Αϊτή. Η νέα αυτή ισχυρότατη μετασεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ σήμανε συναγερμό και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές και των ίδιων των διασωστών.

Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα μια γυναίκα 60 ετών ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια καθεδρικού ναού στο Πορτ-ο-Πρενς. Οι διασώστες δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Όμως αυτό τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν την αναζήτηση για επιζώντες. Η γυναίκα είπε στους διασώστες ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι ζωντανοί στα συντρίμμια.
Η μεσήλικη Αϊτινή διασώθηκε από σωστικές ομάδας που απαρτίζουν Μεξικανοί και Γερμανοί, δήλωσε μέλος της Μεξικανικής ομάδας στο σημείο.

Λίγο αργότερα μια νεαρή Αϊτινή, 25 ετών, ανασύρθηκε από συνεργείο της γαλλικής οργάνωσης Διασώστες Χωρίς Σύνορα από τα συντρίμμια ενός σούπερ-μάρκετ ζωντανή και σε "καλή κατάσταση" .

Η νεαρή Οτελίν Λοσανά, που οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν από τα συντρίμμια μετά από εννέα ώρες, "είχε τις αισθήσεις της και ήταν σχετικά καλά", είπε διασώστης. Συνάδελφοί του έκαναν λόγο περί "θαύματος". Η γυναίκα μπορούσε να αναπνέει και να κάνει μερικές κινήσεις ενόσω βρισκόταν παγιδευμένη.

Ωστόσο ο Αμερικανικός στρατός προέβλεψε ότι το τέλος των ερευνών για επιζώντες "πλησιάζει". Περισσότερα από 90 άτομα έχουν ανασυρθεί ζωντανά μέσα από το χάος τα συντρίμια και τα ερείπια που άφησε ο σεισμός των 7 Ρίχτερ.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές