Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Air France: Δεν θα πληρώνουν παραπάνω τα παχύσαρκα άτομα

Air France: Δεν θα πληρώνουν παραπάνω τα παχύσαρκα άτομα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Air France: Δεν θα πληρώνουν παραπάνω τα παχύσαρκα άτομα

Η αεροπορική εταιρεία Air France διέψευσε σήμερα χθεσινή δήλωση του ολλανδού εκπροσώπου της ότι σκοπεύει να επιβάλει στους παχύσαρκους επιβάτες να αγοράζουν δύο αεροπορικά εισιτήρια.
 
"Αντίθετα με ό,τι έγραψε σήμερα ο Τύπος, η Air France δεν προτίθεται να υποχρεώσει τα υπερβολικά παχύσαρκα άτομα να πληρώνουν και για δεύτερο κάθισμα", διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.
 
"Η μόνη καινοτομία που η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι να επιστρέφει το αντίτιμο του δεύτερου εισιτήριου που κάποιος παχύσαρκος επέλεξε να αγοράσει, σε περίπτωση που η οικονομική θέση δεν είναι πλήρης", προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
 
Χθες, εκπρόσωπος της Air France-KLM είχε δηλώσει ότι οι υπερβολικά παχύσαρκοι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το 75% της τιμής για ένα δεύτερο εισιτήριο (δηλ. το πλήρες αντίτιμο προ φόρων), επιπλέον του εισιτηρίου τους.
 
Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι "από το 2005, η Air France προσφέρει στους εξαιρετικά παχύσαρκους επιβάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν και δεύτερη θέση, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ασφάλεια". "Η δεύτερη αυτή θέση προσφέρεται με 25% έκπτωση".
 
Τον Νοέμβριο του 2007, η Air France και η ταξιδιωτική εταιρεία Go voyages είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο 8.000 ευρώ για διάκριση σε βάρος ενός γάλλου επιβάτη, ο οποίος ως παχύσαρκος αναγκάστηκε να πληρώσει δύο εισιτήρια προκειμένου να του επιτραπεί να επιβιβαστεί σε πτήση Νέο Δελχί-Παρίσι.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο