Αρχική | Πολιτική | Στήριξε τη Κατερίνα Μπατζελή, ο Γιώργος

Στήριξε τη Κατερίνα Μπατζελή, ο Γιώργος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στήριξε τη Κατερίνα Μπατζελή, ο Γιώργος

Να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στο διάλογο κάλεσε τους αγρότες, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου  σε δεύτερη, μετά το υπουργικό συμβούλιο, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι κ. Πάγκαλος, Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου και Παμπούκης, με τη συμμετοχή και της κας Μπατζελή, ζήτησε τη στήριξη της υπουργού, η οποία, όπως είπε χειρίζεται ένα πολύ σοβαρό θέμα μόνη της.

Στο υπουργικό οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων κινούνται σε τρείς άξονες: πρώτον ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Δεύτερον ότι η κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τα αγροτικά θέματα για το 2010 και τρίτον ότι οι αγρότες πρέπει να συμμετέχουν στο διάλογο, αφού τα περισσότερα αιτήματα είναι θεσμικά.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε δεχθεί τηλεφώνημα από το Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορισόφ, ο οποίος του επισήμανε ότι οι ζημιές για τη Βουλγαρία από το κλείσιμο του τελωνείου Προμαχώνα είναι 3 εκατομμύρια Ευρώ την ημέρα.

Σύσκεψη έγινε και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης δέχθηκε αντιπροσωπεία των αγροτών της Κρήτης. Σε ένδειξη καλής θέλησης οι αγρότες άνοιξαν για ένα εικοσιτετράωρο το τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, οι κινητοποιήσεις όμως συνεχίζονται σε όλα τα υπόλοιπα μπλόκα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο