Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | ΟΤΕ: Την Δευτέρα θα λύσει τις διαφορές του με τον Α. Λοβέρδο

ΟΤΕ: Την Δευτέρα θα λύσει τις διαφορές του με τον Α. Λοβέρδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ: Την Δευτέρα θα λύσει τις διαφορές του με τον Α. Λοβέρδο

Στα τέλη Ιανουαρίου, πιθανότατα στις 25 του μηνός, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Απασχόλησης Αν. Λοβέρδου και του Π. Βουρλούμη για την εθελούσια έξοδο εργαζομένων του ΟΤΕ, η οποία ξεκίνησε το 2005.

Ο υπουργός Απασχόλησης Α. Λοβέρδος φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ, ζητώντας από τη διοίκηση του οργανισμού αναλογιστική μελέτη για το κόστος της εθελουσίας εξόδου του 2005.

Ο κ. Λοβέρδος, με έγγραφο που έχει ήδη αποστείλει στον κ. Βουρλούμη,  επισημαίνει ότι, η οικονομική μελέτη που είχε πραγματοποιήσει το 2004 ο οργανισμός, είχε υποεκτιμήσει την επιβάρυνση του ΙΚΑ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η διαφορά προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Απασχόλησης επεσήμαναν ότι, όσον αφορά τις πρόσφατες αποχωρήσεις των 601 εργαζομένων από τον οργανισμό βάσει της νομοθεσίας, όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 58 χρόνια, δεν μπορεί να τους αναγνωριστεί η στρατιωτική θητεία, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Υπενθυμίζεται ότι οι 601 αποχώρησαν τον περασμένο Νοέμβριο από τον ΟΤΕ, μετά από νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι οι αναλογιστικές μελέτες που εκπόνησε ο οργανισμός κατέγραψαν με απόλυτη ακρίβεια το κόστος αποχώρησης του προσωπικού, οι οποίες είχαν εγκριθεί, σε προγενέστερο χρόνο, από τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή του ανακοίνωση στο ΧΑ, ο ΟΤΕ τόνισε ότι «πληρώνει στο ακέραιο την αυτονόητη υποχρέωσή του απέναντι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, καταβάλλοντας τις εισφορές που οφείλει, τόσο στο πλαίσιο της συνήθους υποχρέωσής του όσο και στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου ακολουθώντας κατά γράμμα τις σχετικές διατάξεις».





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές