Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Την Τουρκία κατηγόρησε η Αρμενία

Την Τουρκία κατηγόρησε η Αρμενία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την Τουρκία κατηγόρησε σήμερα η Αρμενία ότι επιδιώκει να μπλοκάρει τη συμφωνία αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων και ανοίγματος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας.

«Εάν η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να επικυρώσει τα πρωτόκολλα, εάν συνεχίσει να μιλά τη γλώσσα των τελεσιγράφων και των προϋποθέσεων και να μπλοκάρει τη διαδικασία, τότε δεν το αποκλείω», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν τον προηγούμενο Οκτώβριο στη Ζυρίχη τα δύο πρωτόκολλα της συμφωνίας, τα οποία, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, πρέπει να επικυρωθούν από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αρμενίας επικύρωσε τα πρωτόκολλα, αλλά η Τουρκία θεώρησε την απόφαση ως απόπειρα επαναδιατύπωσης της συμφωνίας, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «η Αρμενία έχει προσπαθήσει να παρέμβει στο κείμενο των ιστορικών συμφωνιών για την εξομάλυνση των σχέσεων που υπεγράφησαν τον Οκτώβριο του 2009 στη Ζυρίχη».





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές