Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Να μην μπορούν οι τραπεζίτες να λαμβάνουν ανόητες αποφάσεις

Να μην μπορούν οι τραπεζίτες να λαμβάνουν ανόητες αποφάσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Να μην μπορούν οι τραπεζίτες να λαμβάνουν ανόητες αποφάσεις

«Θέλω να θέσω τους νέους κανόνες, να μην μπορούν οι τραπεζίτες να λαμβάνουν ανόητες αποφάσεις, θέλω να πολεμήσω γι’ αυτά», τόνισε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών
Διεθνείς αναλυτές σημειώνουν ότι η τραπεζική μεταρρύθμιση Ομπάμα προκαλεί κραδασμούς στο σύνολο του τραπεζικού τομέα διεθνώς. Οι μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών το μεσημέρι της Παρασκευής κατέγραψαν σημαντικές απώλειες πάνω από 4%.

"Ποτέ πια δεν θέλει να είναι ο φορολογούμενος όμηρος μιας τόσο μεγάλης τράπεζας, ευάλωτης στην πτώχευσή της" είπε προ ημερών ο Ομπάμα και εξήγησε ότι τα μεγέθη των τραπεζικών σχημάτων θα ελεγχθούν και θα παρεμποδιστεί συστηματικά η κερδοσκοπία υπέρ των τραπεζών στις χρηματαγορές.
 
Έγκυροι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις αυτές ισοδυναμούν με εξουσιοδότηση στις τράπεζες να κάνουν δουλειές "μόνον προς το όφελος της πελατείας τους". Βέβαια όλοι αναλυτές συμφωνούν ότι από την πρόθεση στην πράξη το βήμα παραμένει μεγάλο και υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που θα έχει στην πράξη ο Αμερικανός πρόεδρος να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο για την τραπεζική μεταρρύθμιση.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές