Αρχική | Οικονομία | Επίδομα αλληλεγγύης: Εισέπραξαν τη πρώτη δόση…διπλή

Επίδομα αλληλεγγύης: Εισέπραξαν τη πρώτη δόση…διπλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επίδομα αλληλεγγύης: Εισέπραξαν τη πρώτη δόση…διπλή

Χιλιάδες δικαιούχοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συστήματος για να εισπράξουν διπλά την πρώτη δόση του επιδόματος. Κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα της πρώτης δόσης, και από τις εφορίες και από τα ασφαλιστικά ταμεία

Για να αποφύγουν, λοιπόν, περαιτέρω προβλήματα, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζονται να υπογράψουν κοινή υπουργική απόφαση για να παραταθεί η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος έως τις 30-3-2010.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που απέστειλε το ΙΚΑ προς τα υποκαταστήματα ζητά από τους υπαλλήλους να ελέγχουν τους συνταξιούχους, οι οποίοι δε λαμβάνουν το ΕΚΑΣ, αλλά δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης, αν έχουν ήδη εισπράξει την πρώτη δόση 200 ευρώ από τις εφορίες και έρχονται τώρα να τη ζητήσουν και από το ταμείο του ΙΚΑ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συνταξιούχοι που βάσει του κριτηρίου του φορολογητέου εισοδήματος διεκδίκησαν και πήραν από τις εφορίες την πρώτη δόση του επιδόματος (όπως δηλαδή οι μισθωτοί και αγρότες) και στη συνέχεια διεκδίκησαν το ίδιο ποσό από το ασφαλιστικό τους ταμείο... ως συνταξιούχοι!

Για το λόγο αυτόν, αναφέρεται στην εγκύκλιο, «σας εφιστούμε την προσοχή όπως κατά την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης ζητάτε από τους συνταξιούχους υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν λάβει και δε δικαιούνται το επίδομα από άλλη πηγή».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, επίσης, ότι σε όλες τις περιπτώσεις συνταξιούχων λόγω θανάτου, όπου υφίστανται περισσότεροι του ενός δικαιούχοι, χορηγείται ένα ποσό έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης η οποία επιμερίζεται ανάλογα. Επομένως, όταν κάποια από τα δικαιοδόχα μέλη δε δικαιούνται της οικονομικής ενίσχυσης για οποιονδήποτε λόγο, η οικονομική ενίσχυση είτε επιμερίζεται στους υπόλοιπους δικαιούχους, είτε χορηγείται ολόκληρη στο μοναδικό δικαιούχο.

Σε περίπτωση δικαιούχων σύνταξης λόγω θανάτου, που δικαιούνται διαφορετικά ποσά οικονομικής ενίσχυσης, χορηγείται το μεγαλύτερο ποσό, το οποίο και επιμερίζεται ανάλογα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, η δεύτερη και τελευταία δόση του επιδόματος αλληλεγγύης αναμένεται να δοθεί έως τις 30 Ιουνίου, εάν φυσικά δεν υπάρξουν αντίστοιχα «προβλήματα».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
4.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο