Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Δεν θέλει άλλη εσωστρέφεια, λέει ο Α. Σαμαράς

Δεν θέλει άλλη εσωστρέφεια, λέει ο Α. Σαμαράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεν θέλει άλλη εσωστρέφεια, λέει ο Α. Σαμαράς

Σκληρή απάντηση και γεμάτη αιχμές για τις εσωκομματικές τριβές ήταν η ομιλία του ο προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η συνεδρίαση γίνεται σε ιδιαίτερο έντονο  κλίμα από τις εσωτερικές διαμάχες των τελευταίων ημερών. Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη θα είναι το επόμενο κομμάτι του εσωκομματικού πάζλ. Η κ Μπακογιάννη, την Πέμπτη, χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις διαφορετικές γραμμές στο θέμα του νομοσχεδίου για τα δάση. Η σχετική «παρεξήγηση» μεταξύ Κυρ.Μητσοτάκη και Κ. Μαρκόπουλου προκάλεσε την παρέμβαση Σαμαρά.
 
“ Την εσωστρέφεια που πολλές φορές "έπνιξε" τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, δεν πρόκειται να την ανεχθώ. Η νέα Νέα Δημοκρατία θα γίνει ο πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων. Προορισμός της είναι να απελευθερώσει το δυναμισμό της ελληνικής κοινωνίας, όχι να βουλιάξει μέσα στις γνωστές Ελληνικές παθογένειες.” είπε ο κ.Σαμαράς.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι “Ο Πολιτικός μου αντίπαλος είναι απέναντι: το ΠΑΣΟΚ. Όχι εδώ μέσα. Στόχος μου είναι να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου. Όχι να επανέλθουμε στις έριδες του παρελθόντος. Άλλωστε, ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν είναι να αντιπολιτεύεται την …Αντιπολίτευση, αλλά την Κυβέρνηση! Γι' αυτό και επαναλαμβάνω. Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει!  Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ!”
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία όμως παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθη και από πλευράς της ΝΔ.

“Σήμερα ζούμε το χειρότερο, ίσως χειμώνα της τελευταίας 35ετίας. Φταίει η διεθνής κρίση, αναμφίβολα. Αλλά όχι μόνο αυτή. Ασφαλώς υπήρξαν αδυναμίες και σφάλματα και της δικής μας διακυβέρνησης. Αλλά όχι μόνον αυτά.

Φταίει κυρίως, η απίστευτη αδράνεια και αναβλητικότητα που επικράτησε και επικρατεί και σήμερα ακόμα, με τις ατέλειωτες "διαβουλεύσεις" της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν είχε γίνει ήδη γνωστό ότι το έλλειμμα της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 12%, το spread των ελληνικών ομολόγων δεν ξεπερνούσε το 135.

Και σήμερα πέρασε το 300! Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το spread της Ιρλανδίας, που έχει έλλειμμα παρόμοιο με το δικό μας, είναι περίπου το μισό από το δικό μας. Είναι βαριές λοιπόν οι κυβερνητικές ευθύνες.”!

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεν συμφωνεί με τους αποκλεισμούς εθνικών οδών, αλλά και ότι θα πρέπει να βγουν από το τέλμα με συγκεκριμένες ενέργειες. Στην κριτική του συμπεριέλαβε και τα όσα εξελίχθηκαν σχετικά με την επίσκεψη Μπορίσοφ στον Προμαχώνα. «Κάλεσα, βέβαια, τον Πρωθυπουργό να παρέμβει, να αρθεί ο αποκλεισμός των δρόμων και να βρεθεί λύση. Κι αντί του Πρωθυπουργού, μας ήλθε ο… Βούλγαρος Πρωθυπουργός.

Το είδαμε κι αυτό. Πράξη πάντως, διπλωματικά αφύσικη και πέρα από τα εσκαμμένα» τόνισε αιχμηρά ο Αντώνης Σαμαράς.

Κλείνοντας ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ θα στηρίξει κάποια νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ που γίνονται για το συμφέρον της χώρας αλλά θα σταθεί απέναντι σε νομοσχέδια που πληγώνουν την χώρα. Όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτης είπε πως αυτό ήταν αρχικό σχέδιο της ΝΔ όμως σήμερα δυστυχώς διασύρεται από την κυβέρνηση.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές