Αρχική | Οικονομία | Απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως το σχέδιο λιτότητας θα έχει αποτελέσματα και δεν θα προκαλέσει ύφεση ή κοινωνικά προβλήματα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην Die Welt, για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά, ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

"Οι εικασίες για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ είναι ασαφείς. Αποκλείω κατηγορηματικά πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ", επισήμανε ο Παπακωνσταντίνου .  Ενώ εμφανίστηκε  αισιόδοξος για την ικανότητα της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. "Θα βελτιώσουμε εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα του προϋπολογισμού. Δεν έχουμε ζητήσει την οικονομική στήριξη κανενός και δεν περιμένουμε καμιά εξωτερική βοήθεια", τόνισε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πεποίθηση πως το σχέδιο λιτότητας θα έχει αποτελέσματα. "Δεν πιστεύω πως το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης θα προκαλέσει ύφεση ή κοινωνικά προβλήματα", είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ επανέλαβε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus ότι η Ελλάδα, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα πρέπει "να κάνουν τα πάντα για να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους". 

"Είναι θέμα κάθε χώρας της ζώνης του ευρώ να δείξει σταθερότητα απέναντι στους εταίρους της και να διορθώσει τις ανισότητες", δήλωσε.  "Ποτέ πια δεν θα δεχτούμε στοιχεία προϋπολογισμού που δεν θα αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί", επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Χρειάζεται αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα, δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt ο Stark, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χώρες όπως η Ελλάδα δεν αρκεί απλώς να μειώσουν το έλλειμμά τους, αλλά επιπλέον χρειάζονται έναν πλήρη επαναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής τους, δηλώνει το μέλος της ΕΚΤ

Τέλος, τονίζει ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινωνική συναίνεση για δραστικές αλλαγές στην οικονομία, όπως εκείνη που είχε επιτευχθεί στη Σουηδία στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο