Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Αγορά Εργασίας | ΑΣΕΠ: Το δημόσιο ζητά 8.004 προσλήψεις με συμβάσεις έργου

ΑΣΕΠ: Το δημόσιο ζητά 8.004 προσλήψεις με συμβάσεις έργου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΣΕΠ: Το δημόσιο ζητά 8.004 προσλήψεις με συμβάσεις έργου

Στα 8.004 ανέρχονται τα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων με συμβάσεις μίσθωσης έργου, που κατέθεσαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προς έγκριση φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το υπουργείο Εσωτερικών, θέτοντας σε εφαρμογή τον νέο νόμο περί προσλήψεων, απέστειλε στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα των φορέων οι οποίοι επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Το ΑΣΕΠ προχώρησε στην ανάρτηση όλων των αιτημάτων των φορέων που ζητούν προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου και το επόμενο διάστημα η Αρχή αναμένεται να προχωρήσει σταδιακά στην έγκριση ή μη των αιτημάτων.

Προκειμένου το ΑΣΕΠ να ανάψει το πράσινο φως για την πρόσληψη προσωπικού σε κάθε φορέα θα πρέπει πρωτίστως να διαπιστώσει εάν πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου.

Στη συνέχεια οι φορείς, έχοντας τη θετική βεβαίωση του ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στις διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού με τα κριτήρια του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο δεν επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου:
- για την κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα, - εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού ή οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας των ΟΤΑ πρώτου βαθμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Το εν λόγω προσωπικό θα κληθεί να υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης έργου με την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων που ορίζουν τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του Νόμου Πεπονή.

Σημειώνεται πως από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται:
- Οι ιατροί, οι οδοντίατροι οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων.
- Οι ιατροί και νοσηλευτές των δημοτικών ιατρείων, των ΚΑΠΗ και των Κοινωνικών Δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

- Οι καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων.
- Οι επιστήμονες στο πλαίσιο των ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων. Τις επόμενες ημέρες το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην ανάρτηση και νέου πίνακα με τα αιτήματα των φορέων, ενώ θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα η επεξεργασία των αιτημάτων από την Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες ποιες προσλήψεις θα τρέχουν και σε ποιους φορείς.

 

Πηγή: Τα Νέα





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές