Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Γενικοί Γραμματείς: Εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την Κυβέρνηση

Γενικοί Γραμματείς: Εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την Κυβέρνηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γενικοί Γραμματείς: Εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την Κυβέρνηση

 Σχεδόν τέσσερεις μήνες μετά την μεγάλη νίκη του ΠαΣοΚ στις εκλογές, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίζουν σημάδια αδυναμίας στη στελέχωση της Κρατικής μηχανής.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις καταγγελίες σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για αναβάθμιση κουμπάρων συνδικαλιστή στο Υπουργείο Πολιτισμού σε αρχιφύλακες , που θεωρείται θέση-κλειδί στο ίδιο Υπουργείο, ένα νέο κρούσμα, στο Υπουργείο Οικονομίας, ήρθε να εντείνει τον προβληματισμό.

Πρόκειται για τον διορισμό του κουμπάρου της υπουργού Οικονομίας κ Άρη. Αλεξόπουλο, ο οποίος  διορίσθηκε σε θέση ειδικού γραμματέα στο ίδιο υπουργείο. Η εσπευσμένη κυριακάτικη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας ότι ο ίδιος ο Α. Αλεξόπουλος δεν αποδέχθηκε τελικά την επιλογή του για «προσωπικούς λόγους» δεν μπόρεσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. 

Πολύ περισσότερο, από τη στιγμή  είχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα στον «Ελεύθερο Τύπο» επίσης,  με καταγγελίες ότι προτιμήθηκε έναντι συνυποψηφίων του με μεγαλύτερα προσόντα.

Την ίδια στιγμή ανοιχτά παραμένουν ζητήματα και για άλλους γενικούς και ειδικούς γραμματείς, σχετικά με τυπικά και ουσιαστικά κωλύματα στην άσκηση των καθηκόντων τους, όπως και για ασυμβίβαστα λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Παρότι ο πρωθυπουργός αναμφισβήτητα επιμένει στις διδικασίες που θα εξασφαλίσουν «διαφάνεια», το ζήτημα της επιλογής γενικών και ειδικών γραμματέων αποτέλεσε ήδη το πρώτο  μεγάλο πλήγμα εις βάρος του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά στον ίδιο.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές