Αρχική | Επιχειρήσεις | Τηλεπικοινωνίες | Μειωμένα έσοδα και το 2010 για τις εταιρίες κινητής

Μειωμένα έσοδα και το 2010 για τις εταιρίες κινητής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με μειωμένα έσοδα εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2010 για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, μετά και την πτώση τους κατά 10%-12% πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που διατύπωσε στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας "Wind Hellas", Γεώργιος Τσαπρούνης. Την αρνητική τάση του 2009 -της πρώτης χρονιάς που έκλεισε με πτώση εσόδων για τον κλάδο- αναμένεται να "συντηρήσουν" η περαιτέρω μείωση των τελών διασύνδεσης, η ωρίμανση της αγοράς και το εχθρικό επενδυτικό περιβάλλον.

Ειδικά για τη Wind, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση, μειώνοντας τους τόκους δανεισμού κατά 150 εκατ. ετησίως, η επιστροφή στην κερδοφορία προβλέπεται το 2011, με σταδιακή ανάκαμψη από φέτος.

Η εταιρία εφαρμόζει τριετές πλάνο ανάπτυξης και κερδοφορίας, "ρίχνοντας" -μεταξύ άλλων- στην αγορά το νέο πακέτο σύνδεσης "Wind Καρτοκινητή", ενώ σύντομα θα λανσάρει νέα προϊόντα. Το 2010 θα είναι χρονιά δυναμικής ανάπτυξης των επενδύσεων της εταιρίας, στον εμπορικό τομέα και στις τεχνολογίες/δίκτυα. Πάντως, δεν προβλέπεται επέκταση του δικτύου των 400 καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον κ.Τσαμπρούνη, το περιβάλλον για τις επενδύσεις στον κλάδο είναι εχθρικό, εξαιτίας τόσο της γραφειοκρατίας, όσο και της στάσης των κατά τόπους τοπικών αρχόντων. «Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως δεν πραγματοποιούνται, λόγω περιβάλλοντος. «Στην Ελλάδα χρειάζονται δύο χρόνια για να βγάλεις μια άδεια κεραίας κινητής, έναντι 5-7 μηνών στην υπόλοιπη Ευρώπη», σημείωσε. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι εταιρίες κινητής «δεν μπορούν να σκάψουν για να τοποθετήσουν μια οπτική ίνα», εξαιτίας της αρνητικής στάσης των δημάρχων. «Ο δήμος Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα είναι κάθε άλλο παρά φιλικός», υποστήριξε.

Στο μεταξύ, θα πληρώνουν...μισό μήνα, αλλά θα μιλάνε ολόκληρο, οι κάτοχοι του νέου πακέτου "Wind Καρτοκινητή", κόστους 5 ευρώ, που η εταιρία ξεκινά να λανσάρει πανελλαδικά από τη Θεσσαλονίκη.

Αν ο κάτοχος του πακέτου ανανεώσει με 20 ευρώ τον χρόνο ομιλίας του μέσα στο πρώτο 15ήμερο του μήνα, τότε αυτόματα τού "επιστρέφονται" άλλα 20 ευρώ, για να τα ξοδέψει στο υπόλοιπο του μηνός. Το ίδιο κι αν ξοδέψει 30 ευρώ κ.ο.κ. (σ.σ. το ελάχιστο ποσόν είναι 20 ευρώ). Παράλληλα, μπορεί να έχει 1.000 δωρεάν λεπτά προς τρεις αριθμούς Wind ή Q, με ένα ευρώ/αριθμό, όπως εξήγησε ο διευθυντής Μάρκετινγκ Καταναλωτών Κινητής, Χ.Καλογεράκης.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν προωθητικές δράσεις στα 47 καταστήματα Wind Ν.Θεσσαλονίκης, με δώρο ένα κινητό για κάθε καταναλωτή, που θα προμηθευτεί το πακέτο, μέχρι 25/2._






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο