Αρχική | Ευρωπαϊκή Ένωση | Νέο "ευρύτερο" stress test ετοιμάζει η CEBS

Νέο "ευρύτερο" stress test ετοιμάζει η CEBS

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέο "ευρύτερο" stress test ετοιμάζει η CEBS

Έρχεται δεύτερος γύρος ευρύτερης δοκιμασίας για τις τράπεζες με τις ευρωπαϊκές κανονιστικές αρχές να ετοιμάζουν νέο stress test, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επίβλεψης των Τραπεζών (CEBS) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Για το 2010 έχει προγραμματιστεί νέα δοκιμασία", ανέφερε ο Giovanni Carosio.

Σύμφωνα με τον Carosio η CEBS θα εξετάσει το κατά πόσο θα επηρεάσουν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Επιτροπή της Βασιλείας τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ αναμένεται να επεξεργαστεί και εναλλακτικές προτάσεις.

Η Επιτροπή Βασιλείας εξετάζει σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα αναγκάσουν τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα και την ρευστότητά τους.

"Η CEBS θα πραγματοποιήσει και αυτή με τη σειρά της ένα ευρωπαϊκό stress test, επεκτείνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων τραπεζικών ιδρυμάτων σε όσα δεν εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Βασιλείας", σημειώνει.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο