Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Βουλγαρία: Νέοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας

Βουλγαρία: Νέοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε σήμερα το διορισμό των νέων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, με ψήφους 127 υπέρ έναντι 69 κατά. Ο Νικολάι Μλαντένοφ, μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας, είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, ενώ νέος υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Ανιο Ανγκέλοφ, ο οποίος αντικαθιστά τον Μλαντένοφ.

Υπέρ του διορισμού των δύο νέων υπουργών ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος "Γκερμπ" και των κεντροδεξιών παρατάξεων, που στηρίζουν την κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπόικο Μπορίσοφ. Κατά, ψήφισαν οι 67 βουλευτές της αριστερής αντιπολίτευσης και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ).

Στην παρουσίαση των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου του, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι οι αλλαγές επιβάλλονται έπειτα από την πρόσφατη παραίτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ρουμιάνα Γέλεβα. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο νέος ΥΠΕΞ είναι «ένθερμος οπαδός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Το εγκώμιο του νέου υπουργού Εξωτερικών έπλεξε και ο πρώην πρωθυπουργός, Ιβάν Κόστοφ και αναφέρθηκε στην ψυχραιμία που έδειξε στην υπόθεση της επίθεσης κατά της βάσης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις Βούλγαροι στρατιώτες.

«Αναγκαστικές αλλαγές, εξαιτίας του "φιάσκο" με τη Ρουμιάνα Γέλεβα ως υποψήφιας επίτροπου της Βουλγαρίας», αποκάλεσε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ. Ο ίδιος κατήγγειλε την κυβέρνηση για ανεπαρκή και εσφαλμένη, όπως είπε, πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Στανίσεφ τόνισε ότι «ενώ στην Ευρώπη, στην Αμερική, σε όλο τον κόσμο, η ύφεση σταδιακά υποχωρεί, στη Βουλγαρία μειώνονται τρεις φορές οι πόροι για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί φέτος».

Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ τον κατηγόρησε, με τη σειρά του, για οργάνωση «συνωμοσίας» εναντίον της Γέλεβα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές