Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Ελλάδα | Η Εκκλησία καταπατά κατάφορα την εργατική νομοθεσία

Η Εκκλησία καταπατά κατάφορα την εργατική νομοθεσία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Εκκλησία καταπατά κατάφορα την εργατική νομοθεσία

Η Εκκλησία είναι ο εργοδοτικός φορέας που καταπατά κατάφορα την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως κατήγγειλε χτες από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη απόλυση εργαζομένης που μόλις είχε επιστρέψει στη δουλειά της από άδεια λοχείας.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας ακούστηκαν βαριές καταγγελίες τόσο του ίδιου όσο και της αντιπροέδρου του Σωματείου Καθαριστριών Αττικής, Βασιλικής Τσούνη, η οποία υποστήριξε ότι υπουργός και πολλοί βουλευτές, τους οποίους πάντως δεν κατονόμασε, απασχολούν στα σπίτια τους ανασφάλιστες καθαρίστριες και δεσμεύτηκε να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής.

Τα επιχειρήματα του παριστάμενου υφυπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη -ο οποίος δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες με νόμο που θα κατατεθεί θα ενισχυθεί το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων- αδυνάτισαν αισθητά από την παρέμβαση του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος επισήμανε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία δε λαμβάνει καμία μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες στις εργολαβίες τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναγνώρισε ότι στη χώρα υπάρχουν νόμοι που δεν εφαρμόζονται και η εφαρμογή των οποίων δεν ελέγχεται και επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου είναι να υιοθετηθεί ένα νέο στάτους νομιμότητας για τους μετανάστες, που μαζί με τις γυναίκες πλήττονται κυρίως από το απάνθρωπο καθεστώς.

«Δυστυχώς, στην υπόθεση Κούνεβα υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην υπάρχει δυνατότητα για εύρεση αυτόπτη μάρτυρα», διαπίστωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σημείωσε πάντως, ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος.

agelioforos.gr

 





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές