Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Media | Ο Τύπος της Κυριακής

Ο Τύπος της Κυριακής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχεται η χώρα μας για τήρηση του προγράμματος σταθερότητας και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανικός με τις επιδοτήσεις- Ντοκουμέντο- αποκλειστικό- Ενώ έληξε η προθεσμία που πήραμε από την Ε.Ε."
Η εφημερίδα γράφει ότι "εμπλοκή που μπορεί να φέρει νέες καθυστερήσεις στην εξόφληση επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ που έταξε η κυβέρνηση στους αγρότες για τα τέλη Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, καθώς η λήξη της προθεσμίας (31/1/2010) βρίσκει εκτός αγροτικού κτηματολογίου 610.000 αγροτεμάχια!".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Οριστική λύση για τα αυθαίρετα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επιχείρηση επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο Κτηματολόγιο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2008 ανοίγει το δρόμο για να αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά και οι τρεις μεγάλες πληγές στον εθνικό χάρτη των ιδιοκτησιών: Οι αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις, η καταπατημένη δημόσια γη και η "γκρίζα" ζώνη του αιγιαλού".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Με όρους φωτιά στήριξη από Ευρώπη-Όλο το παρασκήνιο των μυστικών επαφών"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Ευρωπαίοι εταίροι αναλαμβάνουν δράση για την έξοδο της Ελλάδας από τον ασφυκτικό κλοιό των αγορών. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι συζητήσεις για το σχέδιο διάσωσης της χώρας μας εξελίσσονται με απόλυτη μυστικότητα μεταξύ της Άγκελα Μάρκελ και του Νικολά Σαρκοζί καθώς και των προέδρων των Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τακτοποιήστε τώρα τις οφειλές στις τράπεζες- Αποκλειστικό: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης"
Η εφημερίδα γράφει ότι "τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους οι δανειολήπτες χωρίς πρόσφατα βάρη και πρόστιμα προχωρεί η κυβέρνηση, ενώ έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για όλα τα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του νόμου για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Άγριο παρασκήνιο για τη σωτηρία της Ελλάδας και του ευρώ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι αυστηροί Ευρωπαίοι επικριτές της...άτακτης Ελλάδας συνειδητοποιούν, ως φαίνεται, ότι αν οι κερδοσκόποι που ποντάρουν στην πτώχευση της χώρας μας επαληθευθούν, το πρόβλημα δεν θα είναι ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό. Επόμενος στόχος θα είναι η Πορτογαλία και αργότερα το ίδιο το ευρώ. Το πρώτο φως στήριξης της Ελλάδας φαίνεται στον ορίζοντα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Βαρθολομαίε ζήτα συγγνώμη από τους ήρωες του 1821"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Οικουμενικέ, στην Καλαμάτα άρχισε η επανάσταση από λεβέντες και όχι από "ξεβράκωτους" όπως τους είπες εσύ!... Μας είχες μηνύσει όταν σου κάναμε την σχετική αυστηρή κριτική μας επ' αυτού. Βεβαίως το Δικαστήριο αθώωσε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο. Έτσι για την... Ιστορία!"

Η ΕΠΟΧΗ: "Σωσίβιο με...βαρίδια! Ακόμα πιο σκληρά μέτρα επιβάλλει η Κομισιόν"
Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόσθετα, ακόμα πιο σκληρά, μέτρα ζητά η Κομισιόν. Με έγγραφό της επιβάλλει, μέσα σ' ένα μήνα, σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, όπως μείωση μισθών και επιδομάτων, ψαλίδι στις συντάξεις, πάγωμα προσλήψεων, κατάργηση εξαιρέσεων στις φοροαπαλλαγές, άμεση εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών, νέους φόρους στα ακίνητα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μέτρα ή κηδεμονία- Τελεσίγραφο απο τις Βρυξέλλες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "έως τις 16 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει στις Βρυξέλλες τα επιπλέον μέτρα που θα λάβει στην περίπτωση που σημειωθούν αποκλίσεις από τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), κάτι το οποίο θεωρείται σχεδόν δεδομένο".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Στα όρια της αντοχής ή και πέρα από αυτήν;"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ικανοποιημένος και αισιόδοξος μετά τη διήμερη μάχη, όπως χαρακτήρισε την παρουσία του στο Νταβός, υποσχόμενος πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τελικά προστασία από την ΕΕ και δεν κινδυνεύει με χρεωκοπία".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καυτές συνομιλίες διάρκειας 50 ωρών του Χριστοφοράκου βάζουν φωτιά στο σύστημα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "φωτιά στο σύστημα βάζει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με τις διαρροές για τις συναντήσεις και τις διαπλοκές που είχε ο γερμανικός κολοσσός με ισχυρό πρόσωπο της δημόσιας ζωής που δυστυχώς παίζουν και σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το νέο σχέδιο φόρων- Φορολογική κλίμακα: Φέρνει μεγαλύτερη φορολόγηση για 500.000 και ελαφρύνσεις για 1,5 εκατ. φορολογούμενους"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από τα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 27.000 ευρώ ετησίως θα ξεκινήσουν οι επιβαρύνσεις της νέας φορολογικής κλίμακας, ενώ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για όσους δηλώνουν πάνω από 50.000 ευρώ (πρόσθετος φόρος 2.400 ευρώ). Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες, προβλέπουν ότι θα καλούνται για εξονυχιστικούς ελέγχους όσο κατέχουν μεγάλη περιουσία που δεν δικαιολογείται από το δηλούμενο εισόδημα".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενιαία εργατική-λαϊκή δράση για την επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση προχωρά σε αντιδραστικές, αντεργατικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία φτηνής εργατικής δύναμης για το κεφάλαιο και μέτρα για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία χρήματα, προκειμένου να επιδοτήσει τους καπιταλιστές για επενδύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Εναλλακτική λύση για τους αγρότες"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένη να αναθεωρήσει τη στάση της έναντι των αγροτών είναι η κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι σημερινές συνελεύσεις στο κατά τόπους μπλόκα επιβεβαιώσουν τη διαφαινόμενη από χθες διάθεση των αγροτών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Στο τραπέζι το Αιγαίο! Αποκαλυπτικό- Μπαίνουμε σε μεγάλες περιπέτειες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "πισωγύρισμα σε περιόδους επικίνδυνες για την εθνική μας κυριαρχία, σε περιόδους όπου η Τουρκία επισημοποίησε τις αξιώσεις της για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, επιστροφή στην επαμφοτερίζουσα εποχή του Ελσίνκι, όταν η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη (με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου...) αναγνώρισε "συνοριακές και άλλες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας...".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σε επιτήρηση ο Παπακωνσταντίνου- Στελέχη στην κυβέρνηση του επιρρίπτουν ευθύνες "για απαράδεκτους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η οικονομία, καθιστώντας τη χώρα "αδύναμο κρίκο" της ευρωπαϊκής κοινότητας. Οι παλινωδίες, τα λάθη, οι παραλείψεις και οι ενδοκυβερνητικές κόντρες φαίνεται ότι έχουν ήδη εξαντλήσει κάθε περιθώριο διάσωσης της ευάλωτης ελληνικής οικονομίας και φέρνουν την κυβέρνηση ενώπιον διλημμάτων, που δύσκολα απαντώνται λόγο αδιεξόδου".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Τελεσίγραφο στον Γιώργο- Αποκάλυψη- Τα δραματικά ραντεβού με Μπαρόζο, Αλμούνια και Τρισέ στο Νταβός"
Η εφημερίδα γράφει ότι "στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Χοακίν Αλμούνια, τον κ. Ζοζέ Μπαρόζο και τον διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, οι κορυφαίοι αυτοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τού εξέθεσαν με τον πιο δραματικό τρόπο τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα στην περίπτωση που αποτύχει να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάταξης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας".

ΝΙΚΗ: "Μικραίνει το καλάθι- Νοικοκυριά σε απόγνωση, αυξήσεις-φωτιά σε καταναλωτικά αγαθά"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε απόγνωση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και λαϊκών εισοδημάτων. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί βρίσκονται στον αέρα εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες και για να βγει ο μήνας απαιτούνται τουλάχιστον 2.095 ευρώ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Παράλυτη η χώρα- Μετά τα μπλόκα ανοίγει και νέο μέτωπο με τις συντεχνίες του δημοσίου"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράλυτο κράτος με την κυβέρνηση να παρακολουθεί σαν θεατής τις εξελίξεις, θυμίζει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι μόνο οι αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τη χώρα και έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις".

VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Διώχνουν 7.500 στελέχη από Δημόσιο και Οργανισμούς! Γενικό σάρωμα στο κράτος με νομοθετική ρύθμιση"
Η εφημερίδα γράφει ότι "επιχείρηση..."Opengov 2" μπαίνει σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει σήμερα το VETO. Με νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ορίζεται η λήξη της θητείας όλων των διευθυντών, γενικών διευθυντών και προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα...".

FREE SUNDAY: Κρίσιμο δίμηνο για οικονομία, Παπανδρέου"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εφοριακοί, τελωνειακοί ανοίγουν το χορό της συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας. Βασανιστική προβλέπεται η πορεία του Ελληνικού Δημοσίου. Η εργασιακή πολυτέλεια του Κοινοβουλίου εμπόδιο στη συναίνεση και την εξυγίανση. Η κυβέρνηση καλείται να αλλάξει ρυθμό και μέθοδο".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Με το πιστόλι στον κρόταφο-Ο ακριβός δανεισμός επισπεύδει τα επώδυνα μέτρα"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ποιοι θέλουν τη χρεοκοπία μας-Στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης η χώρα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Έκρηξη" των δαπανών για τόκους έως 1,4 δισ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε υπερδιπλασιασμό των δαπανών για τόκους το 2010, που ενδέχεται να κυμανθούν σε επίπεδο 1,3-1,4 δισ. ευρώ, οδηγείται το Ελληνικό Δημόσιο. Η πρόβλεψη του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 660 εκατ. ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων- Μετά τον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων και επαφών του πρωθυπουργού στο Νταβός"
Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπη με την κρισιμότερη ίσως εβδομάδα από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία βρίσκεται η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα απεργιακό κύμα, που δυναμώνει τις κυκλοθυμικές τάσεις των αγορών".





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές