Αρχική | Οικονομία | Φορολογία: «κόκκινη γραμμή» τα 50.000 ευρώ

Φορολογία: «κόκκινη γραμμή» τα 50.000 ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Φορολογία: «κόκκινη γραμμή» τα 50.000 ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που θα φτάνει έως και τις 2.400 ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση για όσους δεν θα προσκομίσουν αποδείξεις.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θεσπίζονται και τα «τεκμήρια ελέγχου». Φορολογούμενοι που δεν θα κατορθώνουν να δικαιολογούν τον τρόπο ζωής τους, θα καλούνται από την εφορία για εξονυχιστικό έλεγχο.

Οι αποδείξεις θα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:
Στην πρώτη  θα συμπεριληφθούν όλες οι καταναλωτικές δαπάνες σε supermarket, εμπορικά καταστήματα,εστιατόρια, ωδεία, κομμωτήρια κ.λπ., και θα  χρησιμοποιούνται για την κατοχύρωση του βασικού αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία αναμένεται να ενσωματωθούν οι αποδείξεις από επαγγελματίες που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή όπως γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί κ.λπ. Αυτές οι αποδείξεις, θα εκπίπτουν έως και 100% από το φορολογητέο εισόδημα που δηλώνεται.

Τέλος, το αφορολόγητο της κλίμακας υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων θα εξαρτηθεί από το πόσο θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο