Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Τα spreads θα αυξηθούν και άλλο πριν από την αποκλιμάκωση

Τα spreads θα αυξηθούν και άλλο πριν από την αποκλιμάκωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν βλέπει κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας η JP Morgan, καθώς θεωρεί ότι το ενδιαφέρον στις αγορές ομολόγων είναι επαρκές για να αποφευχθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παρόλα αυτά, ο οίκος τονίζει ότι «ο δρόμος προς την αποπληρωμή θα είναι μακρύς και ανώμαλος». Η Ελλάδα θα λάβει βοήθεια μόνο εφόσον «βοηθήσει» τον εαυτό της, καθώς η ΕΕ θα ζητήσει από την κυβέρνηση να δείξει ισχυρότερη αφοσίωση και μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Αντίθετα, η υπομονή των επενδυτών που έχουν θέσεις στα ελληνικά ομόλογα είναι μικρότερη, όπως και ο επενδυτικός τους ορίζοντας είναι μικρότερος από αυτόν που μπορεί να αντέξει ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα όπως αυτό της Ελλάδας, εκτιμά η JP Morgan. Αυτό, κατά την άποψή της, δημιουργεί τον κίνδυνο μιας περαιτέρω διεύρυνσης των spreads πριν να επιτευχθεί τελικά η αποκλιμάκωση. «Είναι πολύ νωρίς για επιστρέψει κανείς στο trade της σύγκλισης της ΟΝΕ», καταλήγει ο οίκος.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές