Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Αναμένονται μεγάλες επενδύσεις πιστεύει η Λ. Κατσέλη

Αναμένονται μεγάλες επενδύσεις πιστεύει η Λ. Κατσέλη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναμένονται μεγάλες επενδύσεις πιστεύει η Λ. Κατσέλη

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που υπάρχουν για τη χώρα μας, για τα οποία ήδη γίνονται συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία, ανέφερε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στην ημερίδα ''Τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα''.

Όπως είπε η υπουργός στο ΣΚΑΙ,  ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για πέντε με επτά ξένες άμεσες επενδύσεις μεγάλων παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας και το πρόβλημα που υπάρχει, αλλά επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι η πολυπλοκότητα της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση και ίδρυση επιχειρήσεων.

Η υπουργός σημείωσε ότι η απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων θα επιτευχθεί με νέο νομοθέτημα που ετοιμάζεται εντός του Φεβρουαρίου ενώ μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει προωθεί και το δεύτερο σκέλος της προσπάθειας που αφορά στη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η χώρα μας να ανέβει αρκετές βαθμίδες στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός αξιόπιστου συστήματος εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ η υπουργός σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η απλούστευση των διαδικασιών για το ξεμπλοκάρισμα των πόρων ενώ επιδιώκεται και η ''περιφερειοποίηση'' των πόρων στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων του ΕΣΠΑ. Εντός του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί το θέμα των προγραμματικών συμβάσεων του υπουργείου με τα υπόλοιπα υπουργεία και τη συνέχεια των υπουργείων με τη σειρά τους με τις περιφέρειες '''ώστε τα χρήματα στο μέλλον να πιάνουν τόπο'' όπως είπε η υπουργός.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα στο χαιρετισμό της έθεσε τα ερωτήματα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ετοιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην επόμενη κρίση. Σημείωσε δε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όσο δεν λύνονται οι δημοσιονομικές ανισορροπίες, θα περάσουν στο τραπεζικό σύστημα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές