Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Το ελληνικό εμπόριο αποκτά παρατηρητήριο

Το ελληνικό εμπόριο αποκτά παρατηρητήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την επίσπευση της έναρξης του έργου «Δημιουργία και Πιλοτική Λειτουργία Παρατηρητήριου Εμπορίου (Ε.Π.Ε)» ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Εμπορίου αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για τη συλλογή, επεξεργασία και διάχυση στοιχείων που αφορούν στον κλάδο του εμπορίου, και κατ΄ επέκταση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διατύπωση προτάσεων, τη διαμόρφωση πολιτικών και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συνεργασιών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι, σε μια περίοδο όπου η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, είναι χρήσιμο να προχωρήσει η υλοποίηση έργων που είναι ώριμα, ενώ παράλληλα ένα τέτοιο εργαλείο όπως το ΕΠΕ, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για τους εμπόρους, αλλά και για τον σχεδιασμό πολιτικών του κράτους στο χώρο του εμπορίου, αξιοποιώντας κατάλληλα τους 255 Εμπορικούς Συλλόγους ως πηγές πληροφόρησης.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ σε εξέφρασε την πολιτική  βούληση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου. 

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε τεχνική συνάντηση της ΕΣΕΕ με τα στελέχη του Υπουργείου ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του τόσο έργου ιδιαίτερα σε μια τόσο δυσμενή για το εμπόριο συγκυρία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία του Παρατηρητηρίου για την ελληνική οικονομία τόσο σε τεχνικά ζητήματα όσο και σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές