Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Έτοιμο το πόρισμα για τα ψευδή οικονομικά στοιχεία

Έτοιμο το πόρισμα για τα ψευδή οικονομικά στοιχεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε, σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, για να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής, που σύστησε με Υπουργική Απόφασή του, στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καταγράψει το πρόβλημα των δημοσιονομικών στατιστικών και να κάνει προτάσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Την Επιτροπή αποτελούν πρόσωπα από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η διασφάλιση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την αλήθεια για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Στο πόρισμα που κατέθεσε, σήμερα, η Επιτροπή στον Υπουργό Οικονομικών αναδεινύονται τα μεγάλα προβλήματα παραγωγής και δημοσιοποίησης των στατιστικών στοιχείων, αποδίδονται ευθύνες για τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και γίνονται χρήσιμες προτάσεις για το μέλλον.

Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αυτές τις προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση ενός Προγράμματος Δράσης, που θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Eurostat), για να μην επιτρέψει την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές