Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Δημόσιοι υπάλληλοι: Ο μισθός μετά τα νέα μέτρα

Δημόσιοι υπάλληλοι: Ο μισθός μετά τα νέα μέτρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημόσιοι υπάλληλοι: Ο μισθός μετά τα νέα μέτρα

Οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μείωση του εισοδήματος τους, μετά από το πάγωμα των βασικών μισθών και τη μείωση των επιδομάτων, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική, το πάγωμα των βασικών μισθών μεταφράζεται σε απώλειες που κυμαίνονται από 11 έως 25 ευρώ το μήνα ή από 150 έως 350 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την κατηγορία και με δεδομένο ότι η αύξηση στους βασικούς μισθούς που θα δινόταν ήταν 1,5%, όπως είχε ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

- Για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι απώλειες υπολογίζονται σε 11 έως 18 ευρώ το μήνα (150 έως 254 ευρώ ετησίως).

- Για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι απώλειες υπολογίζεται σε 12,5 έως 21 ευρώ το μήνα ή από 174 έως 297 ευρώ ετησίως.

- Για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι απώλειες υπολογίζονται από 14 έως 24 ευρώ το μήνα ή 197 έως 334 ευρώ το χρόνο.

- Για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι απώλειες υπολογίζονται από 14,8 έως 25 ευρώ το μήνα ή από 206,7 έως 349,9 ευρώ το χρόνο.

Τα επιδόματα

Επίσης, οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο θα μειωθούν λόγω της περικοπής των επιδομάτων, με εξαίρεση το οικογενειακό επίδομα και τα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση θα κυμαίνεται από 5% για τους χαμηλά αμειβόμενους, μέχρι και 25%, για τους υψηλόμισθους και η μέση μείωση θα είναι 10%.

Εξαίρεση από τις περικοπές αποτελεί η «ωρίμανση», καθώς θα ισχύσει κανονικά για τους υπαλλήλους που θα αλλάξουν μισθολογικό κλιμάκιο. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αύξηση του βασικού μισθού τους από 2,4% έως 4%, αλλά οι συνολικές τους αποδοχές θα μειωθούν λόγω της μείωσης των επιδομάτων.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές