Αρχική | Οικονομία | Πόσα χρειάζεται για να σωθεί η Ελλάδα;

Πόσα χρειάζεται για να σωθεί η Ελλάδα;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πόσα χρειάζεται για να σωθεί η Ελλάδα;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολογίζει το κόστος διάσωσης της Ελλάδας στα 20 - 25 δισ. δολ

Το δημοσίευμα αναφέρει παράλληλα ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της ζώνης του ευρώ επιθυμούν να κρατήσουν ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, παρά τις αντιρρήσεις του Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Joaquin Almunia, και την άποψη του προέδρου της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet ,πως μια τέτοια λύση θα ήταν "ταπεινωτική".

Σύμφωνα με τη Le Monde, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει την ιδέα του ΔΝΤ, ενώ άλλες φωνές, μεταξύ άλλων και της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, θέλουν να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα προς το ΔΝΤ.

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα χρειάζονταν περίπου $20 δισ. με $25 δισ. στο τραπέζι προκειμένου να πειστούν οι αγορές για τη σοβαρότητα της προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας", αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανώνυμος αξιωματούχος του ΔΝΤ προσθέτει ωστόσο ότι "στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε το Παρίσι να δίνει το πράσινο φως για 3 δισ. δολ. με στόχο την διάσωση της Αθήνας. Και το Βερολίνο θα έχει τα ίδια προβλήματα".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο