Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Media | Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα

Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, την ερχόμενη εβδομάδα, για τα φορολογικά και το Ασφαλιστικό και οι κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του ευρώ που είναι σε εξέλιξη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στον αέρα οι μόνιμοι εργαζόμενοι της παλιάς Ο.Α. Τσεκούρι και στις ρυθμίσεις που προέβλεπε το σχέδιο Στυλιανίδη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στον αέρα αφήνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 2.500 υπαλλήλους της παλιάς Ολυμπιακής και των θυγατρικών της που καλύπτονται με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε γίνει προεκλογικά, καθώς ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε ότι η πράξη δεν θα κυρωθεί λόγω δημοσιονομικής στενότητας!".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Νέα φορολογική καταιγίδα. Στόχος: μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας κ.α.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φορολογική καταιγίδα για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και ακίνητα ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών, λίγες μέρες μετά τα αιφνιδιαστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το "πάγωμα" των μισθών και την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων".

Η ΑΥΓΗ: "Τους έδωσαν το ένα, ζητούν και τ΄άλλο χέρι".Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συναγερμό έχουν σημάνει στην Ευρωζώνη οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα spreads και της Γερμανίας, προκαλώντας φόβους για φαινόμενο ντόμινο που θα επηρεάσει την Ευρωζώνη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας σπρώχνουν στην αγκαλιά του ΔΝΤ που μας δίνει 25 δισ. δολάρια για να μας...σώσει. Γερμανοί και Γάλλοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για να βοηθήσουν την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην "αγκαλιά" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιχειρούν να στείλουν την Ελλάδα Γάλλοι και Γερμανοί, την ίδια ώρα που η ελληνική οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη δίνη της δημοσιονομικής κρίσης και της ύφεσης. Με την άρνηση των ισχυρότερων χωρών της Ευρωζώνης να βοηθήσουν τη χώρα μας, είναι πιθανό πλέον το ενδεχόμενο μέχρι το καλοκαίρι να προσφύγουμε στο ΔΝΤ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "40 χρόνια δουλειά και σύνταξη στα 67...Σενάρια-σοκ. Πυρετός συσκέψεων για φόρους - μισθούς. Ανακοινώσεις από Δευτέρα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά την αναγγελία της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τον Πρωθυπουργό, που κατά τις πληροφορίες θα ανέβει στα 67 έτη, η κυβέρνηση αγγίζει για πρώτη φορά το "ταμπού" της 35ετίας. Εξετάζει πρόταση για τη θέσπιση 40ετίας για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κρίσιμες ώρες για την Ευρωζώνη. Απίστευτο κι όμως αληθινό : το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα κλονίζεται".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι οικονομίες της αποκλίνουν πλέον με τόση ταχύτητα και απότομα ώστε, αν δεν εκδηλωθεί συγκεκριμένο πακέτο πρωτοβουλιών στήριξης προς τις δοκιμαζόμενες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, τα προβλήματα θα παγιωθούν, θα πλήξουν σε μακροχρόνια βάση την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ενώ δεν πρέπει να αποκλεισθεί ακόμα και η διάλυση, καθώς το κόστος για τη συμμετοχή σε αυτή θα είναι δυσβάσταχτο".

ΕΘΝΟΣ: "Στη μέγγενη έξι ομάδες ασφαλισμένων. Οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές σε όρια ηλικίας και συντάξεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλείνουν οι πόρτες εξόδου για πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ οι προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα επηρεάζουν έξι μεγάλες "ομάδες" εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του Σαββάτου: "Με τις ευλογίες των Αμερικανών και με αρχηγό τον περιβόητο "σημαιοφόρο" του Λυκείου Μηχανιώνας Θεσ/νίκης , Οδυσσέα Τσενάϊ, δημιουργείται ...Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα Αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάϊ. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στη μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι 7 αλλαγές στο Ασφαλιστικό και ποιοι θα την πληρώσουν. Τι προβλέπουν για Σώματα Ασφαλείας - Ενοπλες Δυνάμεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε πολιτικό και κοινωνικό γόρδιο δεσμό εξελίσσεται το ακανθώδες θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, κυρίως στον δημόσιο τομέα με έμφαση στους ένστολους στον απόηχο του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΠΑΣΟΚ κατά Ραγκούση για τον "Καλλικράτη". Μυστική σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου χωρίς τον υπ. Εσωτερικών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε σφυροκόπημα εναντίον του σχεδίου "Καλλικράτης" του υπουργείου Εσωτερικών κατέληξε άτυπη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που έγινε προχθές το μεσημέρι στην Ιπποκράτους και η οποία δεν ανακοινώθηκε ποτέ".

ΕΣΤΙΑ: "Τα τρακτέρ φεύγουν τα κανάλια κλαίνε! μέχρι να βρεθή το επόμενο θέμα".Σύμφωνα με την εφημερίδα "γράψαμε προχθές ότι αν δεν υπήρχε τηλεόρασις πιθανώτατα να μην υπήρχαν αγροτικά "μπλόκα". Διότι στην τηλεοπτική εποχή μας φθάσαμε να θεωρείται γεγονός μόνο αυτό που δείχνει η τηλεόρασις. Αν δεν το δείξη, είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Χθες λοιπόν τα περισσότερα από τα αγροτικά "μπλόκα" που ταλαιπώρησαν επί τρεις εβδομάδες το πανελλήνιο απεσύρθησαν. Και τα κανάλια κλαίνε, μέχρι να βρουν το επόμενο θέμα για να αναστατώσουν την κοινή γνώμη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το χρέος απειλεί την Ευρωζώνη. Αναταράξεις στις αγορές, πιέσεις στο ευρώ που υποχώρησε σημαντικά έναντι του δολαρίου".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ανησυχία μιας ενδεχόμενης κρίσης δημόσιου χρέους και η αξιοποίησή της από κερδοσκοπικά κεφάλαια επεκτείνεται πέραν των ορίων του ευρωπαϊκού Νότου. Αγγίζει πλέον και τους ισχυρούς της Ευρωζώνης προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στις αγορές ομολόγων και στα χρηματιστήρια και πιέζει το ευρώ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Εφοδος στον Ευαγγελισμό. Τι ψάχνει ο εισαγγελέας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ώρα της αλήθειας για τις συνθήκες του άδικου χαμού του Νίκου Κακαουνάκη πλησιάζει. Η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών προχωρεί με γρήγορα βήματα, με απόλυτη μυστικότητα και με προσήλωση στην αναζήτηση των πραγματικών περιστατικών, χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα φρουτάκια και πάλι στη...γειτονιά σας! Νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια προαναγγέλλει η κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα " ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την άμεση κατάθεση νομοσχεδόυ για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών." ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: "Μέρκελ και Σαρκοζί μας ρίχνουν σωσίβιο. Ετοιμάζουν ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης. Εξαπλώνεται το ντόμινο της κερδοσκοπίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ευρωπαϊκή λύση για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας επεξεργάζεται ο γαλλογερμανικός άξονας. Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί στην εφ΄όλης της ύλης συζήτηση που είχαν προχθές ασχολήθηκαν και με το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα".

Η ΝΙΚΗ: "Μπουρλότο" στα θεμέλια της Ελλάδας. Εφιάλτης οι κερδοσκόποι, φόβοι για κοινωνική έκρηξη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα στη δίνη του κυκλώνα. Το Χρηματιστήριο κατέρρευσε με βουτιά 3,73% και το spread εκτοξεύτηκε στις 370 μονάδες. Οι κερδοσκόποι κατασπαράσσουν το "κουφάρι" της οικονομίας και διάχυτος είναι ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης".

PRESS time: "Βιομηχανία απάτης σε βάρος του δημοσίου. Μεγάλο σκάνδαλο στην Υγεία με τα γαστρικά δακτυλίδια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "θησαυρίζουν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και μένουν ατιμώρητοι. Χρεώνουν τον Ελληνα φορολογούμενο με εκατομμύρια ευρώ και αφήνονται να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, λυμαίνοντας τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονική στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τη διοργάνωση της AGROTIKA, απαντούν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, που δίνουν όλο αυτό το διάστημα τον αγώνα τους στα μπλόκα".

Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ποιους "δαγώνει" το νέο φορολογικό. Στόχος επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. - Επιβάρυνση για εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα 30.000 ευρώ βάζει τον πήχυ των βαρών η κυβέρνηση, κατεβάζοντας τον ανώτατο συντελεστή 40% σε εισοδήματα από 40.000 ή 50.000 ευρώ. Για μικρότερα εισοδήματα ετοιμάζει μείωση του βασικού συντελεστή στο 15-18% , αλλά ρίχνει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, καθώς ζητάει κάλυψή του κατά το ήμισυ με αποδείξεις. Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι οριστικές κατευθύνσεις του φορολογικού, που ανακοινώνεται στις αρχές της εβδομάδας".

Η ΧΩΡΑ weekend: "Πράσινη καταιγίδα σαρώνει το ευρώ και τις τράπεζες. Η ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος προκαλεί σοκ στην Ευρώπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στην πράσινη καταιγίδα των επώδυνων μέτρων και στα παιχνίδια των κερδοσκόπων, βρίσκεται έρμαιο το ευρώ, αλλά και οι τράπεζες σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που επεσήμανε σε νέο δραματικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός από την Ινδία".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πόρτα πόρτα οι περιπολίες της ΕΛΑΣ. Νέο δόγμα για την πάταξη της εγκληματικότητας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στήνουν κάλπες για τον "Καλλικράτη". Ποιοι δήμοι της Θεσσαλονίκης διεκδικούν την αυτονομία τους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :"Πεταμένα" ...σκουπίδια θα μπορούσαν να παράγουν ενέργεια, ωστόσο μένουν έξω από τους κάδους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΞΠΡΕΣ: "Επίθεση" στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συντονισμένη επίθεση δέχθηκαν χθες τα ομόλογα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας της Ιρλανδίας και της Ελλάδας, καθώς ενισχύεται η αμφισβήτηση για τη συνοχή της οικονομίας της ευρωζώνης. Στις αγορές ομολόγων το spread των δεκαετών τίτλων της Πορτογαλίας διευρύνθηκε στις 173,2 μονάδες, της Ισπανίας στις 100 μονάδες, της Ιρλανδίας στις 166,8 μονάδες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρή έκρηξη 68,9%. Αναγκαία τα σκληρά μέτρα για την οικονομία. Η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά το διάγγελμα Γ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αίσθηση του εθνικού κινδύνου υπό το φόβο χρεοκοπίας της οικονομίας αφυπνίζει τους πολίτες και δημιουργεί πλειοψηφικό ρεύμα στήριξης των μέτρων. Εντυπωσιακή συστράτευση των πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κοινωνικής διαστρωμάτωσης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις τρόμαξαν τους Ευρωπαίους. Επείγουσα συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Κορυφής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ευρωζώνη κλονίζεται, η Ευρωπαϊκή Ενωση τρομάζει και επιτέλους φαίνεται ότι αρχίζει να αφυπνίζεται. Η συζήτηση στο εσωτερικό της ΕΕ έπαψε να είναι "ελληνοκεντρική" , καθώς οι κερδοσκοπικές επιθέσεις γενικεύτηκαν στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσουν".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "450.000 λουκέτα στην πόρτα μας! Ασφυξία στην αγορά-SOS εκπέμπουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αδιέξοδο βρίσκονται εμπορικές και επαγγελματοβιομηχανικές επιχειρήσεις, καθώς οι ασφυκτικές συνθήκες της αγοράς εντείνονται. Οι επαγγελματικοί φορείς της χώρας τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν εδώ και τώρα δραστικά μέτρα για να διοχετευτεί ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ανάκαμψης στην οικονομία".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κίνδυνοι για βαθύτερη ύφεση λόγω των spreads. Το κόστος του δημόσιου δανεισμού επηρεάζει τράπεζες και ιδιώτες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κινδύνους για βαθύτερη ύφεση δημιουργεί η διατήρηση των spreads δανεισμού του Δημοσίου σε υψηλά επίπεδα, καθώς μετακυλίει το υψηλό κόστος δανεισμού στις τράπεζες και τους ιδιώτες. Μεγάλες είναι και οι επιβαρύνσεις, των αυξημένων επιτοκίων στο κόστος εξυπηρέτησης του (δημόσιου και ιδιωτικού) εξωτερικού χρέους, που ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ".





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο