Αρχική | Οικονομία | Στα δικαστήρια και απαραιτήτως με χειροπέδες οι φοροφυγάδες

Στα δικαστήρια και απαραιτήτως με χειροπέδες οι φοροφυγάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα δικαστήρια και απαραιτήτως με χειροπέδες οι φοροφυγάδες

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος στη φοροδιαφυγή, που θεωρεί ότι με τη καταπολέμηση της θα πετύχει να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου, χωρίς τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Για νε το πετύχει, το οικονομικό επιτελείο ετοίμασε τη πρώτη σειρά από μέτρα που αναμένεται να φέρει μεγάλες ανατροπές σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που μέχρι τώρα φοροδιέφευγαν. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις αρχές της εβδομάδας.

Τα μέτρα είναι:

1. Στην περίπτωση που ένας ελεύθερος επαγγελματίας πχ γιατρός ή δικηγόρος συλληφθεί δύο φορές χωρίς να εκδίδει αποδείξεις τότε θα μπαίνει λουκέτο στο γραφείο του δια παντός.

2. Έλεγχος και φορολόγηση των μερισμάτων από τις υπεράκτιες εταιρείες.

3. Υποχρεώνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κόβουν ΦΠΑ 9% ή 19% στις αποδείξεις που εκδίδουν.

4. Αύξηση του φόρου για τα ακίνητα των offshore. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αυξήσει από το 3% στο 30% έως 50% της αντικειμενικής αξίας τον ετήσιο ειδικό φόρο, με σκοπό να γίνει οικονομικά ασύμφορη η καταχώρηση του ακινήτου σε μία τέτοια εταιρεία.

5. Η λίστα με τα ονόματα των φοροφυγάδων θα δημοσιοποιείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη "διαπόμπευση" των φοροφυγάδων.

6. Ηλεκτρονική παρακολούθηση των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων με το λεγόμενο υψηλό ρίσκο φοροδιαφυγής. Αυτό θα υποχρεώνει αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών να κάνουν τις δουλειές τους μέσω πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία θα ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι θα ελέγχονται ο αριθμός των ραντεβού και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

7. Έλεγχος του "Πόθεν Έσχες" μέσω διασταυρώσεων των λογαριασμών της ΔΕΗ, της ύδρευσης και της τηλεφωνίας.

8. Θα θεσπιστεί η ηλεκτρονική υποβολή μέσω διαδικτύου ή κινητού των πληροφοριών για τις αποδείξεις που εκδίδει ο επαγγελματίας, με στόχο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα στοιχεία για τον εντοπισμό πλαστών τιμολογίων.

Τέλος, η κυβέρνηση επιδιώκει τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων στο αμέσως προσεχές διάστημα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr