Αρχική | Οικονομία | Τι κατέθεσε η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου

Τι κατέθεσε η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι κατέθεσε η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου

Για την υπόθεση της Siemens κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου. Η κ. Μπουγάτσου αποκάλυψε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει δηλώσει στη Γερμανική δικαιοσύνη ότι υπάρχουν στην Ελβετία 2 τραπεζικοί λογαριασμοί με 1 εκατ. ευρώ που προορίζονταν – όπως κατέθεσε - για το ΠΑΣΟΚ, στα ταμεία του οποίου, να θυμίσουμε ότι είχε εισρεύσει άλλο ένα εκατ. ευρώ μέσω του πρώην «στρατηγού» της Χαρ. Τρικούπη, Θόδωρου Τσουκάτου.

Η δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης πως στελέχη της Siemens στην Ελλάδα, μόλις έμαθαν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έδωσε το πράσινο φως για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων μέχρι 3% χωρίς έλεγχο, o Μιχάλης Χριστοφοράκος, τη ίδια ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος στη Βουλή, η Siemens Ηellas κατέθεσε 20,9 εκατ. ευρώ σε τράπεζα στο Μαρούσι (SOSIETE GENERAL). 

Η κ. Μπουγάτσου περιέγραψε με λεπτομέρειες πως ξεκίνησαν οι πληρωμές πολιτικών προσώπων και κομμάτων στην Ελλάδα… Αρχικά είπε, ο κ. Χριστοφοράκος εκμεταλλεύτηκε τις διαφημιστικές εταιρείες και τις εταιρείες επικοινωνίας που αναλάμβαναν τις προεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων. Είχαν μεγάλο τζίρο και μεγάλες επιστροφές χρημάτων χωρίς έλεγχο, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα δυνατό να γίνει διακίνηση χρημάτων στα κομματικά ταμεία…

Όπως κατέθεσε η δημοσιογράφος, επί των συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο, δινόταν το 2% ως μίζα για πολιτικά πρόσωπα και το 8% για τους κρατικούς αξιωματούχους υπηρεσιακούς, παράγοντες και μέλη επιτροπών, δηλαδή η μίζα άγγιζε το 10% του τζίρου.

Επίσης αποκάλυψε πως ο Μιχ. Χριστοφοράκος κατέθεσε στη Γερμανική Δικαιοσύνη πως η Siemens Hellas έδινε χορηγίες στο Μέγαρο Μουσικής, στην διεθνή και μη κυβερνητική οργάνωση για την υποστήριξη των παιδιών του τρίτου κόσμου “Αction aid” - της οποίας ηγείται η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – όπως και στην οργάνωση «Αλληλεγγύη» της εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης αναφέρθηκε στην ομολογία Χροστοφοράκου ότι υπάρχει ένα λογισμικό σύστημα στη μητρική Siemens, που λέγεται «Ταμείο Κεντρικού Κόστους» το οποίο ήλεγχε που δίνεται το πολιτικό χρήμα αλλά και οι παροχές σε είδος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής υπήρξε ομόφωνη απόφαση, που συνοδεύτηκε με αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και δικαστών, για το γεγονός ότι ούτε και σήμερα έφτασε η δικογραφία για τη Siemens στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκη και τα μέλη της εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους και κάλεσαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε και την Ειδική Ανακρίτρια κ. Μ. Νικολακέα να αποστείλουν αμέσως τα έγγραφα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία – η οποία αριθμεί 15.000 σελίδες – φωτοτυπείται από το πρωί στο Εφετείο της Αθήνας και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr