Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Οι πρώτες αντιδράσεις στη συγχώνευση Olympic Air - Aegean Airlines

Οι πρώτες αντιδράσεις στη συγχώνευση Olympic Air - Aegean Airlines

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι πρώτες αντιδράσεις στη συγχώνευση Olympic Air - Aegean Airlines

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις,  ανάμεσα στην Olympic Air και την Aegean Airlines, οι οποίες εξετάζουν την πιθανότητα μιας «μελλοντικής συνεργασίας» ανάμεσα στις δύο αεροπορικές εταιρίες, που από ότι φαίνεται μπορεί να είναι ακόμα και η συγχώνευση.

Σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών αναφέρεται ότι «έχουν λάβει χώρα μεταξύ των βασικών μετόχων των εταιριών OLYMPIC AIR και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. συζητήσεις για πιθανή μελλοντική συνεργασία χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί».

Αυτό που όμως δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, φημολογείται έντονα ότι είναι το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο εταιρειών, σε ισότιμη βάση. Ανεπισήμως, και οι δύο εταιρίες διαψεύδουν τη πιθανότητα συγχώνευσης, με τις  συζητήσεις να έχουν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα και η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα Olympic Air και θα ελέγχει το 95% ελληνικής αγοράς.
Οι διαβουλεύσεις γίνονται προσωπικά από τους δύο ισχυρούς άνδρες των δύο εταιρειών κκ Βγενόπουλο και Βασιλάκη

Στο μεταξύ  “Αποτρόπαιο έγκλημα που στηρίζεται σε λογικές κυνισμού”, χαρακτήρισε ο ΣΥΝ την ανακοίνωση  για τη συγχώνευση μεταξύ της Olympic Air και την Aegean Airlines.

 “Ο 'γάμος' ανάμεσα στις δύο αεροπορικές εταιρείες θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις για τη χώρα καθώς δημιουργείται ένα πανίσχυρο καρτέλ στις αερομεταφορές, στερώντας από τη χώρα μια εθνική και δημόσια στρατηγική στις αερομεταφορές”. ισχυρίζεται  ο ΣΥΡΙΖΑ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο