Αρχική | Πολιτική | Παπανδρέου: Φυλακή για το πόθεν έσχες. Τέλος οι off shore

Παπανδρέου: Φυλακή για το πόθεν έσχες. Τέλος οι off shore

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπανδρέου: Φυλακή για το πόθεν έσχες. Τέλος οι off shore

Σημαντική αλλαγή του νόμου για το πόθεν έσχες αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Η συνεδρίαση που ξεκίνησε με τρεις ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο, λόγω καθυστερημένης άφιξης του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, πήρε αποφάσεις οι οποίες θα, εάν εφαρμοστούν, θα δώσουν μεγάλη ώθηση στη προσπάθεια για διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή. Έτσι με την αυστηροποίηση του «πόθεν έσχες» που αποφασίστηκε σήμερα, προβλέπονται ιδιαίτερα βαριές ποινές για τους παραβάτες..

Με το νόμο που θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή, η απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου άνω των 300.000 ευρώ θα είναι πλέον κακούργημα, ενώ βαριές ποινές ορίζονται και για λιγότερο σημαντικές παραλείψεις και λάθη στο πόθεν έσχες.

Για τους υπόχρεους (βουλευτές, δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ) που στη δήλωση τους έχουν παραλείψεις και κάνουν κατάχρηση ιδιότητας, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών και χρηματική ποινή από 20.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Η ποινή γίνεται κακούργημα αν το αθέμιτο όφελος είναι πάνω από 73.000 ευρώ και γίνεται κατ΄ επάγγελμα.
Η μη υποβολή πόθεν έσχες τιμωρείται με φυλάκιση πάνω από 5 χρόνια.

Απαγορεύεται στα πολιτικά ,ακόμη και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δικαστικά πρόσωπα, σε στελέχη τραπεζών που ελέγχονται από το δημόσιο, να συμμετέχουν σε off shore εταιρείες. Τιμωρούνται με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο