Αρχική | Πολιτική | Συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη ταράζει τον Α. Σαμαρά

Συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη ταράζει τον Α. Σαμαρά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη ταράζει τον Α. Σαμαρά

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρείη κ. Ντόρα Μπακογιάννη μετά την ήττα στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
μιλά για όλους και για όλα

Η συνέντευξη που θα δει το φως της δημοσιότητας την Κυριακή περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές αιχμές, αυτοκριτική διάθεση, ενώ αφήνει να διαφανούν οι μελλοντικοί πολιτικοί της στόχοι και η πορεία που θα ακολουθήσει στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης.

Επίσης, αναφέρεται στην κυβέρνηση Καραμανλή, τα αίτια της ήττας που υπέστη από τον Σαμαρά, ενώ καταθέτει και τις προτάσεις της για την Ν.Δ. του αύριο.
Η κ. Μπακογιάννη αφήνει μπόλικες αιχμές για διαφόρους, σχολιάζει τις πρώτες κινήσεις τις νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και  διατυπώνει τις ενστάσεις της.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα λέει για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια ώρα σε θέσεις μάχης βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στη «γαλάζια» παράταξη επικρατούν δύο τάσεις αναφορικά με το πρόσωπο που θα προταθεί, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης.

Και αυτό διότι αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Το ποιο από τα δύο στρατόπεδα θα επικρατήσει θα το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα, πάντως, πολλοί είναι εκείνοι στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικά κρας τεστ του κ. Σαμαρά απέναντι στον βασικό του εσωκομματικό αντίπαλο.

Το σίγουρο είναι ότι από την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αποχωρεί ο κ. Γ. Τραγάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί ήδη για τις προθέσεις του προέδρου του κόμματος.

Για διάδοχο του κ. Τραγάκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προορίζει τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ένα από τα νέα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία στήριξαν τον κ. Σαμαρά στον αγώνα που έδωσε για την προεδρία της παράταξης.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προωθεί έναν δικό της άνθρωπο τον κ. Γ. Βλάχου.
Ο κ. Βλάχος δεν έχει θέσει, ακόμη, ανοιχτά υποψηφιότητα, αλλά δεν κρύβει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις την πρόθεσή του.

Στην περίπτωση που η κ. Μπακογιάννη επιλέξει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα απ' αυτή που προκρίνει ο νέος αρχηγός, τότε το σίγουρο είναι ότι θα δημιουργεί σοβαρό θέμα, καθώς θα πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σοβαρή ένστασή της για τα πρόσωπα που επιλέγει ο κ. Σαμαράς.

Πάντως, να σημειωθεί, ότι το καταστατικό του κόμματος προβλέπει μυστική ψηφοφορία και έτσι δεν τίθεται θέμα γραμμής και πειθαρχίας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο