Αρχική | Επιχειρήσεις | Ευρώπη | Απεργιακός σεισμός στα ΙΚΕΑ

Απεργιακός σεισμός στα ΙΚΕΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απεργία μέχρι νεοτέρας κήρυξαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα 23 απο τα  26 παραρτήματα του πολυκαταστήματος IKEA στη Γαλλία.

Τα συνδικάτα καλούν τους 9.000 εργαζόμενους να διεκδικήσουν δυναμικά την, κατά 4%, αύξηση του μισθού τους, αίτημα που απέρριψαν οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης του ΙΚΕΑ, σε χτεσινή συνάντηση.

Τα συνδικάτα ζητούν "καθαρή" αύξηση αποδοχών της τάξης του 4%, ενώ η εργοδοσία τους πρότεινε "μεικτή" αύξηση 2%, που μεταφράζεται, τελικά, σε 1% στις αποδοχές.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι το IKEA "οφείλει να δώσει αυξήσεις στους εργαζομένους καθώς χάρη σε αυτούς το 2009 είχε κέρδη 52 εκατομμύρια ευρώ, μόνο στη Γαλλία".

Περισσότερα από 1.000 μέλη του προσωπικού στήριξαν την κινητοποιήση με συνέπεια να κλείσει τουλάχιστον ένα από τα καταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης του Κόσμου, ανακοίνωσε το συνδικάτο CGT.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ανακοίνωσαν ότι η απεργιακή κινητοποίηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει εκδηλώθεί στη σουηδική εταιρία, η οποία έχει καλλιεργήσει την εικόνα της φιλικής προς τους εργαζομένους εταιρίας.

Η ΙΚΕΑ, που δραστηριοποιείται σε 25 χώρες αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας σε όλα της τα καταστήματα ανά τον Κόσμο και να επιβραδύνει τους ρυθμούς επέκτασης της εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

" Πρόκειται για ιστορική στιγμή, είναι η πρώτη φορά που τόσο πολλοί εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε απεργία στο ΙΚΕΑ της Γαλλίας", δήλωσε ο Ολιβιέ Μπιρέ, στέλεχος του συνδικάτου CGT.

 Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΙΚΕΑ διεκδικεί 4% μισθολογικές αυξήσεις, αποζημιώσεις για τα άτομα που εργάζονται στο ύπαιθρο και αύξηση των προσλήψεων για να καλυφθούν επιτακτικές ελλείψεις προσωπικού. Η διεύθυνση έχει προτείνει αύξηση 2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες απεργίες στον ιδιωτικό τομέα στη Γαλλία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο