Αρχική | Πολιτική | Στο ΔΝΤ έστειλαν τον Γιώργο οι Ρώσοι

Στο ΔΝΤ έστειλαν τον Γιώργο οι Ρώσοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο ΔΝΤ έστειλαν τον Γιώργο οι Ρώσοι

Την ευχή για στενότερη ελληνορωσική συνεργασία σε ενεργειακούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς κλάδους εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τον Έλληνα πρωθυπουργό, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να απευθυνθεί για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

"Συναντήθηκα μόλις με τον Ελληνα πρωθυπουργό και του συνέστησα να απευθυνθεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού κράτους", είπε ο Μεντβέντεφ κατά την έναρξη μιας συνάντησης με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.
Ο Ζέλικ απάντησε: "Ποτέ δεν ξέρεις ποιός πρόκειται να ζητήσει βοήθεια".

Συνάντηση με τον Πούτιν σε εξαιρετικό κλίμα

Ο κ. Παπανδρέου συνάντησε και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ νωρίτερα είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας Μπόρις Κρισλόφ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέι Μιρόνοφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του και την ελληνική αντιπροσωπεία, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Ρωσία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.
Συνομιλίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, " κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ελληνορωσικής συνεργασίας, στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας".

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, ιδιαίτερα μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες Παπανδρέου ότι προτίθεται να επανεξετάσει τη συμφωνία εκμετάλλευσης του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπουλη.

Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016, αλλά και η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream".

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο προγραμματίζεται να θιγούν εκτός από τα ενεργειακά και διεθνή προβλήματα και ιδιαιτέρως να συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ για ένα νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι σχέσεις Ρωσίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας - ΝΑΤΟ και η διευθέτηση σειράς περιφερειακών ζητημάτων.
Θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για ζητήματα ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος όπως η πορεία των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Παπανδρέου: "Άριστες οι σχέσεις μας με τη Ρωσία"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη του παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο "ΙΤΑΡ ΤΑΣ" τόνισε ότι: "Είμαι πεπεισμένος ότι οι συνομιλίες μου εδώ θα επιβεβαιώσουν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μας με τη Ρωσία, οι οποίες αντανακλούν τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις των δύο λαών ανά τους αιώνες" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "η αλληλεξάρτηση και αλληλοσυμπλήρωση της Ε.Ε. και της Ρωσίας είναι γεγονός που αναγνωρίζεται ευρέως, καθώς η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενεργειακών πόρων για την Ένωση".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη συνεργασία ΝΑΤΟ - Ρωσίας και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Μεντβέντεφ για μία νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, η οποία ξεκίνησε και εξελίσσεται βάσει της λεγόμενης "διαδικασίας της Κέρκυρας".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο