Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Toyota: Μείωση παραγωγής σε ΗΠΑ και Γαλλία

Toyota: Μείωση παραγωγής σε ΗΠΑ και Γαλλία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα σταματήσει την παραγωγή σε δύο μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 11 ημέρες, καθώς παρατηρείται μείωση των πωλήσεων μετά από μία σειρά ανακλήσεων διαφόρων μοντέλων της εταιρίας.

Στις ΗΠΑ θα κλείσουν συγκεκριμένα τα εργοστάσια στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, μία εβδομάδα τον Μάρτιο και στο Τζορτζτάουν του Κεντάκι, μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο. Είναι η δεύτερη φορά που η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου μειώνει την παραγωγή της στη βόρεια Αμερική λόγω μίας κρίσης που επηρεάζει τις πωλήσεις και πλήττει την εικόνα της.

Οι πωλήσεις της Toyota στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 16% τον Ιανουάριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Εκτιμάται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Φεβρουάριο.

Στο Παρίσι εξάλλου ανακοινώθηκε ότι θα μειωθεί η παραγωγή στο εργοστάσιο της Toyota στην Ονένγκ, στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, μέχρι τον Ιούνιο. Η μείωση της παραγωγής συνοδεύεται από την καθιέρωση του συστήματος της μερικής απασχόλησης, κατά διαστήματα, μέχρι τον Μάιο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγεται το μοντέλο Yaris.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο