Αρχική | Πολιτική | Λάβρος κατά του πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λάβρος κατά του πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της οικονομίας αλλά και για τη σύσταση εξεταστικής σχετικά  με τις ευθύνες για τα δημοσιονομικά ελλείμματα  εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, σε δήλωσή του στη Ρηγίλλης,  μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Είπα στον Πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό, τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ προκαλεί και ζητάει Εξεταστική για την Οικονομία. Χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες. Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981…» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ απαντά «ναι» στην Εξεταστική, αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες «γιατί το τεράστιο χρέος της χώρας που τώρα πληρώνουμε δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. 112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε την κυβέρνηση για την στάση της ΝΔ εφεξής: «Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της».
Προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον υπουργό Οικονομικών.

«Η πραγματική Οικονομία πλήττεται σοβαρά από επικίνδυνες και ανεύθυνες δηλώσεις, όπως εκείνες του υπουργού Οικονομικών για τον… «Τιτανικό» ανέφερε.
Υποστήριξε ακόμη ότι σε μια οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μηδενικές επενδύσεις, μεγαλύτεροι φόροι φέρνουν λίγα έσοδα και προκαλούν τεράστια ανεργία.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι αύριο η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων «που αποτελούν αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και σε «κόκκινες γραμμές» που πρέπει να υπάρχουν στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, όπως  η αντοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και η αντοχή της μεσαίας τάξης..
«Σε αυτή την ασφυξία εμείς δεν συναινούμε. Αυτή την πολιτική που οδηγεί σε έκρηξη εμείς δεν τη στηρίζουμε.
Η κυβέρνηση έχει την τελική ευθύνη» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Σε άλλη δήλωσή του ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το οποίο επίσης απασχόλησε τη συνάντηση.

 «Τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη διολίσθηση σε διμερή διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία, κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, (κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν) και να παραμείνει προσηλωμένη στη γραμμή που έχουν χαράξει και ακολουθήσει όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις -ανεξαρτήτως κομμάτων- από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα» δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ο Α. Σαμαράς.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο