Αρχική | Τράπεζες | Αποτελέσματα Τραπεζών: Ξεκινάει πρώτη η Εμπορική Τράπεζα

Αποτελέσματα Τραπεζών: Ξεκινάει πρώτη η Εμπορική Τράπεζα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποτελέσματα Τραπεζών: Ξεκινάει πρώτη η Εμπορική Τράπεζα

Η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων των Τραπεζών ξεκινάει σήμερα η Εμπορική Τράπεζα, και έπονται στις 24 Φεβρουαρίου η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Κύπρου, ενώ μία ημέρα αργότερα στις 25 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη της η Marfin Popular Bank. Οι άλλες μεγάλες εμπορικές τράπεζες, Εθνική Τράπεζα, Eurobank EFG και Alpha Bank δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτό θα γίνει τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις των αναλυτών τα συνολικά καθαρά κέρδη του πιστωτικού συστήματος αναμένεται να διαμορφωθούν για το σύνολο του 2009 λίγο πάνω από τα 2 δις. ευρώ, καταγράφοντας σε ετήσια βάση, μείωση μεγαλύτερη του 30%. Αναλυτικά για το 2009 τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας αναμένονται στο 1,2 δις. ευρώ περίπου, της Alpha Bank στα 400 εκατ. ευρώ, της Eurobank στα 370 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 270 εκατ. ευρώ, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα εμφανίσει κέρδη 330 εκατ. ευρώ, η Marfin P.B 200 εκατ. ευρώ ενώ η Emporiki Bank θα έχει ζημιές ύψους 580 εκατ. ευρώ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο