Αρχική | Οικονομία | Τα μέτρα που αποφάσισε το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο

Τα μέτρα που αποφάσισε το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα μέτρα που αποφάσισε το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο

Μέτρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να αποφύγει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να τα εφαρμόσει ερήμην και να υποχρεωθεί στη λήψη επώδυνων μέτρων όπως η κατάργηση του 14ου μισθού.

Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε την αύξηση του ΦΠΑ κατά τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των Βρυξελλών και των αγορών.

Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι η Κυβέρνηση έχει χαράξει “κόκκινη γραμμή” απέναντι στις πιέσεις των Κοινοτικών και αυτή η γραμμή άμυνας είναι η διατήρηση του 14ου μισθού.

Στη περίπτωση, πάντως, που ενταθούν οι πιέσεις από τους Κοινοτικούς - που καταφτάνουν στην Αθήνα εντός των ημερών - το υπουργείο Οικονομικών θα αντιπροτείνει νέες περικοπές μισθολογικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα το πλήρες “πάγωμα” του κονδυλίου για υπερωρίες και μετακινήσεις, κάτι που ισοδυναμεί, με εισοδηματικές απώλειες έως και 20% για πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Το νέο πακέτο μέτρων που αποφάσισε  το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει:

Περαιτέρω μείωση κατά 5% των αποδοχών στο δημόσιο,
Πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις,
Αύξηση του ΦΠΑ κατά 2-3 μονάδες με καθιέρωση συντελεστή πολυτελείας,
Νέες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο απασχόλησε επίσης  η συνεχής αύξηση του κόστους δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο αλλά και η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συρρίκνωση που σημείωσε το ελληνικό ΑΕΠ το 2009.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο