Αρχική | Αθλητικά | Νίκη σωτηρίας ο Πανιώνιος στα Γιάννενα

Νίκη σωτηρίας ο Πανιώνιος στα Γιάννενα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νίκη σωτηρίας ο Πανιώνιος στα Γιάννενα

Ο Πανιώνιος μετά από εννιά αγώνες χωρίς νίκη και τέσσερα παιχνίδι χωρίς γκολ, επέστρεψε στις επιτυχίες. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννινα, όπου επικράτησε του ΠΑΣ με 3-2. Οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν με 2-0, πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου χάρη στα γκολ των Τσότσαλιτς (7') και Ριέρα (18').
Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σωστά, αρχικά είχαν δοκάρι και στη συνέχεια έφεραν το ματς στα ίσα, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του συναροπαστικού πρώτου ημιχρόνου (29' Μενδρινός, 44' πεν. Σαϊτιώτης). Κάκιστο το θέαμα στο β' σαρανταπεντάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου "τιμώρησε" τους γηπεδούχους στο παραπέντε (85' Μανιάτης).

Συναρπαστικό το α' μέρος
Σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος έδωσαν μία από τις καλύτερες παραστάσεις στη φετινή Σούπερ Λιγκ, για ένα όμως ημίχρονο. Τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και από τουλάχιστον άλλη μία φάση για γκολ εκατέρωθεν, περιελάμβανε το... μενού. Το σκορ στους "Ζωσιμάδες" άνοιξε μόλις στο 7' ο πρωτοεμφανιζόμενος στη Σούπερ Λιγκ, Τσότσαλιτς με κεφαλιά "ψαράκι". Στο 12' ο Κώτσιος πρόλαβε τους Κουμορτζί και Ριέρα και παραχώρησε κόρνερ και στην επόμενη φάση ο Ελευθερόπουλος είπε "όχι" με εντυπωσιακό τρόπο στον Σκούφαλη.

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣ ήρθε στο 16' με τον Ανδριόλα όμως να μιμείται τον "Ελέ" και να κατεβάζει τα ρολά στη βολίδα του Σαϊτιώτη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον αναστεναγμό που ακούστηκε από τους οπαδούς των γηπεδούχων, ήρθε η νέα ψυχρολουσία. Αυτή τη φορά ήταν ο Ριέρα που έδινε στον Πανιώνιο "αέρα" δύο γκολ.Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 20' ο Κανακούδης, "σημάδεψε" το "Γ" του Ανδριόλα, στο 25' η μπάλα κόλλησε στο βούρκο και ο Κουμορτζί δεν κατάφερε να νικήσει τον Ελευθερόπουλο και στο 25' ο Μενδρινός με ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, έβαλε ξανά τα Γιάννινα μέσα στο ματς. Μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπακαγιόκο έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά εξιλεώθηκε στο 43', όταν κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Σαϊτιώτης έφερε το ματς στα ίσα στο 44'.

Βούρκωσε το ματς στο β' ημίχρονο
Όσοι περίμεναν ότι το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο θα είναι το ίδιο συναρπαστικό δυστυχώς διαψεύστηκαν. Ο αγωνιστικός χώρος που ήταν ήδη σε κακή κατάσταση είχε μεταμορφωθεί σε βούρκο και έτσι καμία ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Τα φάουλ ήταν πολλά εκατέρωθεν, τα λάθη επίσης και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ούτε για... δείγμα!
Ο χρόνος κυλούσε και το ρολόι σημάδευε το 82', όταν ο Κανακούδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο τζανής έκανε το πλασέ, αλλά ο Ανδριόλας ενστικτωδώς παραχώρησε κόρνερ... Το γκολ δεν ήρθε για την ομάδα του Αναστόπουλου, ήρθε όμως μετά από τρία λεπτά για αυτή του -πρώην τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Παράσχου. Ο Τζαβέλας, με φάουλ γέμισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Μανιάτης με κεφαλιά χάρισε στον Πανιώνιο την 7η φετινή του νίκη και τρίτη μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα υποχρέωνε τα Γιάννινα στη 12η φετινή τους ήττα και τέταρτη εντός έδρας.

"Ανάσα" και... θηλειά
Για τους "κυανέρυθρους" η νίκη αυτή σημαίνει πολλά. Εκτός του ότι σταμάτησε η κατρακύλα, ο Πανιώνιος πήρε βαθιά βαθμολογική "ανάσα" αφού πλέον απέχει 7 βαθμούς από την καταδικαστική 14η θέση. Όσο για τον "Αγιαξ" της Ηπείρου, έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να αυξήσει τις πιθανότητες της παραμονής του, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τις ήττες της Skoda Ξάνθης και της ΑΕΛ, αλλά και την ισοπαλία του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό...

novasports






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο