Αρχική | Πολιτική | Απάντηση Παπανδρέου στους Γερμανούς μέσω… Καρατζαφέρη

Απάντηση Παπανδρέου στους Γερμανούς μέσω… Καρατζαφέρη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απάντηση Παπανδρέου στους Γερμανούς μέσω… Καρατζαφέρη

Στην κυβέρνηση του Βερολίνου, τη γερμανική κοινή γνώμη και τον Τύπο αναμένεται να στείλει μήνυμα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της απάντησής του στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός, αν και δεν σκοπεύει να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, εντούτοις θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στο να αποφύγει τη σύγκρουση με το Βερολίνο σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο.
Από τη Βουλή, πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει πως οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν έχουν παραγραφεί, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής εμφανίζεται κατηγορηματικός λέγοντας πως τα γερμανικά ΜΜΕ «ξεπέρασαν τα όρια».
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, θα δηλώσει ότι το ζήτημα δεν έχει παραγραφεί, όπως προφανώς υποστηρίζουν οι Γερμανοί, αλλά θα αφήσει να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επισημάνει ότι το ζήτημα έχει ιστορική βάση και ότι «δεν έχει παραγραφεί».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε των σχετικών αξιώσεών της».
Πρόσθεσε, όμως, ότι το ζήτημα δεν συνδέεται με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr