Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Σαμποτάρουν οι γερμανικές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα

Σαμποτάρουν οι γερμανικές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την πλάτη γυρίζουν στα ελληνικά ομόλογα οι γερμανικές τράπεζες, γράφουν οι Financial Times Deutschland. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι Eurohypo και Hypo Real Estate, οι δύο σημαντικότερες γερμανικές τράπεζες που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση μέσω των αγορών, δεν σκοπεύουν να αγοράσουν τα ομόλογα που θα εκδώσει η Αθήνα.

Να μην επενδύσει άλλα κεφάλαια στην Ελλάδα σκοπεύει και η Deutsche Postbank.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς Τύπου, η Αθήνα σκοπεύει να προχωρήσει στην έκδοση 10ετών ομολόγων την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει νέα μέτρα ύψους 2-2,5 δισ. ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που θα δημιουργήσουν στην αγορά οι ανακοινώσεις αυτές, προκειμένου να πουλήσει τα ομόλογα.

Οι πληροφορίες των Financial Times Deutschland αναφέρουν ότι η Deutsche Bank θέλει να συμμετάσχει στην έκδοση ομολόγων μόνο ως επενδυτική τράπεζα, όμως, δεν σκοπεύει να αγοράσει τα ομόλογα.
Μεγάλες οι μεγάλες κρατικές Landesbanken δεν δέχτηκαν να μιλήσουν στην εφημερίδα για τις προθέσεις τους, όμως, πηγές άφησαν να φανεί ότι δύσκολα θα επένδυαν στα ελληνικά ομόλογα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο