Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί σε μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί σε μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές σε μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και καταστημάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus.

"Στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού εμφανίζεται άγαλμα που απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου σε άπρεπη χειρονομία με τον τίτλο: Κλέφτες στην οικογένεια του ευρώ, υπονοώντας ότι η Ελλάδα παραπλάνησε εσκεμμένα τους Ευρωπαίους εταίρους της, προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη. Οι Έλληνες δεν είναι απατεώνες, απαιτούμε η γερμανική κυβέρνηση να καταδικάσει αυτό το απρεπέστατο δημοσίευμα", τονίζει στο Reuters ο Γιώργος Λακουρίτης, πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Το ΙΝΚΑ διένειμε το πρωί φυλλάδια στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών Media Markt, ζητώντας από τους Έλληνες να στηρίξουν το μποϋκοτάζ.
"Η παραποίηση μορφής αγάλματος ελληνικής ιστορίας κάλλους και πολιτισμού, της περιόδου που εκεί τρώγανε "μπανάνες" πάνω στα δέντρα είναι ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο", αναφέρει το φυλλάδιο του ΙΝΚΑ.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Wolfgang Schultheiss εξέφρασε την Πέμπτη τη λύπη του για το προσβλητικό γερμανικό δημοσίευμα. "
Η Γερμανία παραμένει σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας", διευκρίνισε ο Schultheiss μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
"Δεν ήταν ικανοποιητικές οι δηλώσεις του πρέσβη", ανέφερε ο Λιακουρίτης. "Με τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;", προσθέσε.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο