Αρχική | Πολιτική | Ενεργό συμμετοχή στη διακυβέρνηση της Ελλάδος ζητούν οι Γερμανοί

Ενεργό συμμετοχή στη διακυβέρνηση της Ελλάδος ζητούν οι Γερμανοί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενεργό συμμετοχή στη διακυβέρνηση της Ελλάδος ζητούν οι Γερμανοί

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων πριν από την Παρασκευή οπότε έχει οριστεί η συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ στο Βερολίνο Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank Γιόζεφ Άκερμαν ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Η παρουσία του κ. Άκερμαν στην Αθήνα θεωρείται κίνηση προς την κατεύθυνση προετοιμασίας σχεδίου στήριξης της Ελλάδας, ενώ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται τις ανώνυμες δηλώσεις Γερμανών βουλευτών, η Γερμανία προτίθεται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μέσω της ομάδας κρατικών τραπεζών ΚfW.Η αγορά, που θα γίνει στο πλαίσιο της παροχής ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα και θα είναι ύψους 25 δισ. ευρώ, θα στηριχθεί σε κρατικές εγγυήσεις, με το γερμανικό μερίδιο να φθάνει στα 5 δισ. ευρώ, αν και η πληροφορία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη στάση που φέρεται να τηρούν οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες, οι οποίες, βάσει δημοσιεύματος των «Financial Τimes» της Γερμανίας, δεν δείχνουν πλέον ιδιαίτερη ζέση να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Παράλληλα, οι υπάρχουσες πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς να ζητούν ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, κάτι που κάνει την κυβέρνηση ιδιαιτέρως επιφυλακτική.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr