Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη… Γερμανία με θέμα την Ελλάδα

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη… Γερμανία με θέμα την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη… Γερμανία με θέμα την Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη συνεκάλεσε το βράδυ της Τρίτης, με υπουργούς της κυβέρνησής της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υφυπουργός Οικονομίας Γεργκ Ασμουσεν συμμετείχαν στη σύσκεψη στην καγκελαρία, σύμφωνα με τις εφημερίδες Handelsblatt και Bild.

Η σύσκεψη ήταν αφιερωμένη στα πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Bild, η οποία επικαλείται πληροφορίες κυβερνητικών πηγών.
«Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομοφώνως ως προς το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να βοηθήσει τον εαυτό της», γράφει η Bild. Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η σύσκεψη συνεκλήθη έπειτα από τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών, κυβερνητικού εταίρου στον συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ, για το ότι δεν ενημερώθηκε επαρκώς για τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα αναφέρεται σε διαφωνίες ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ και τους Ελεύθερους Δημοκράτες για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί πιθανή βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα στις συζητήσεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2010.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θεωρείται η πιθανότερη υποψήφια για χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να ξεπεράσει τη σοβαρή οικονομική και δημοσιονομική της κρίση. Αλλά, μπροστά στη δυσαρέσκεια που επιδεικνύουν οι γερμανοί ψηφοφόροι ως προς αυτό το ενδεχόμενο, η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε την Κυριακή ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο