Αρχική | Πολιτική | «Κόκκινο πανί» για τους Έλληνες η Α. Μέρκελ

«Κόκκινο πανί» για τους Έλληνες η Α. Μέρκελ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Κόκκινο πανί» για τους Έλληνες η Α. Μέρκελ

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμο τηλεοπτικής εκπομπής το συντριπτικό ποσοστό 90% των δημοσίων υπαλλήλων διαφωνούν με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ, στους εργοδότες το ίδιο ποσοστό φτάνει το 61%, στους  μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα το 76% και στους συνταξιούχους το 68%.

Για τα επιδόματα, οι δημόσιοι υπάλληλοι διαφωνούν σε ποσοστό 67% με την περικοπή τους, ενώ ως προς το πάγωμα στις συντάξεις   οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα διφωνούν σε ποσοστό 81% και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σε ποσοστό 79% και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 66%.

Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι εργοδότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι σε 67%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε 66% και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 63%.

Στη φορολογία στα καύσιμα, το 84% των ιδιωτικών υπαλλήλων δηλώνει αντίθετο, το 80% των εργοδοτών, το 71% των συνταξιούχων  και το 69% δημοσίων υπαλλήλων.

Ως προς τη γενική αποδοχή των μέτρων, το 82% μάλλον συμφωνεί με την επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας (15% μάλλον διαφωνεί), το 65% συμφωνεί με την αύξηση φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα (32% διαφωνεί), το 50% συμφωνεί με την περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο τομέα (41% διαφωνεί), το 28% συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ (διαφωνεί το 68%), το 23% συμφωνεί με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (72% διαφωνεί), το 20% συμφωνεί με το πάγωμα των συντάξεων (διαφωνεί το 74%) και το 20% συμφωνεί με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (διαφωνεί το 78%).

Το 78% του δείγματος  πάντως πιστεύει ότι τα μέτρα μάλλον θα εφαρμοστούν παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και μόλις το 17% έχει αντίθετη γνώμη.

Σημαντικό ωστόσο εύρημα αποτελεί ότι το 62% του δείγματος θεωρεί πιθανή μια κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα το επόμενο έτος ενώ μόνο το 34% δεν έχει αντίθετη γνώμη.

Παράλληλα, το 67% θεωρεί άδικη την κριτική των Γερμανών και το 22% δίκαιη, ενώ για τη Γερμανίδα καγγελάριο αρνητική εικόνα έχει το  64% των πολιτών και θετική το 25%. Θετική εικόνα σε ποσοστό 57% έχουν οι Έλληνες για τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και αρνητική το 28%. Αρνητική εικόνα έχει το 50% των πολιτών  για τον Όλι Ρεν και θετική μόλις το 27%.

Ως forum δανεισμού προτιμάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΕ σε ποσοστό 53% και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ποσοστό 12%.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο