Αρχική | Πολιτική | Η Α. Μέρκελ πρόσφερε πολιτική στήριξη στο Γ. Παπανδρέου

Η Α. Μέρκελ πρόσφερε πολιτική στήριξη στο Γ. Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Α. Μέρκελ πρόσφερε πολιτική στήριξη στο Γ. Παπανδρέου

Με μία ρητή και ανεπιφύλακτη πολιτική στήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό το ελάχιστο εκείνων που θεωρητικά ζητούσε η Αθήνα για να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η κυρία Μέρκελ, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει την μάχη που δίνει η Ελλάδα κατά των κερδοσκόπων. Είναι άλλωστε γνωστό πως, εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια να ακυρωθούν οι κερδοσκοπικοί στόχοι διεθνών οίκων.

Επίσης, η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με εκείνους του Γερμανούς ευρωβουλευτές, που προέβησαν στια αχαρακτήριστες ανθελληνικές επιθέσεις με επίκεντρο την πώληση νησιών της Ελλάδας για να ανορθωθεί η οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, η Καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό βήμα και πρέπει να εφαρμοσθούν, αποδίδοντας τα εύσημα στη χώρα μας για την ανάληψη των μέτρων αυτών.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας διευκρίνισε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια, ενώ επεσήμανε ότι και η Ελλάδα και η Γερμανία θέλουν τη σταθερότητα του ευρώ και θα παλέψουν μαζί γι' αυτό.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στις οποίες η κ. Μέρκελ αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ζήτημα για την Ελλάδα να μην βρίσκεται στην ΕΕ.

Στη συνέχεια δήλωσε πως πρέπει να υποστηριχθεί το πρόγραμμα της χώρας μας, και να υπάρξει συνεννόηση και κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση την οποία περνά η Ελλάδα.

Η Γερμανίδα πολιτικός σημείωσε με νόημα ότι και οι ίδιοι οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με την υπάρχουσα κρίση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς υπάρχουν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια

Αυτό δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο. Στην προκλητική δήλωση για ενδεχόμενη πώληση των ελληνικών νησιών ο πρωθυπουργός απάντησε κατηγορηματικά όχι. Με την ερώτηση σάστισε και η Μέρκελ.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ δεν ζήτησε σε καμία περίπτωση οικονομική βοήθεια. Παράλληλα, δήλωσε ότι η Γερμανία και η καγκελάριος παρείχαν στήριξη στο δύσκολο, αλλά αναγκαίο Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενώ ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε και προσωπικά την κα Μέρκελ για τα καλά της λόγια.

Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε μετά τα δημοσιεύματα και live προκλητική ερώτηση από γερμανό δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε για το εάν προτίθεται η Ελλάδα να πουλήσει ελληνικά νησιά προκειμένου να μειώσει το χρέος και το έλλειμμα, ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο ούτε καν έχει συζητηθεί. Πάντως, την ώρα της ερώτησης μέχρι και η καγκελάριος Μέρκελ φάνηκε πως αισθάνθηκε άβολα.

Μιλώντας για τα διάφορα προκλητικά δημοσιεύματα, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι πλήγωσαν πάρα πολύ τους Έλληνες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά ούτε και με τον γερμανικό λαό.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως δείχνουν πως η Ελλάδα έχει αξιοπιστία και αποτελεί ένα μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους και την παγκόσμια κοινότητα ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να είναι βιώσιμη.

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της ένταξης της Ελλάδος στην ευρωζώνη και τόνισε πως η κρίση αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εμβαθύνει τις προσπάθειές της για τέτοιου είδους ενδεχόμενα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr