Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Τουρκάλα τραγουδίστρια γράφει για τιμωρία τον εθνικό ύμνο

Τουρκάλα τραγουδίστρια γράφει για τιμωρία τον εθνικό ύμνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε μία δημοφιλή τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον μακροσκελή εθνικό ύμνο μαζί με μία πεντασέλιδη κριτική του, καθώς έκρινε πως διέπραξε ιστορικά ατοπήματα σε μία συναυλία της.

Επτά επιχειρηματίες από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ, της οποίας ο πληθυσμός είναι κατά πλειοψηφία κουρδικής καταγωγής, μήνυσαν την τουρκάλα ποπ σταρ Demet Akalın έπειτα από δημόσια σχόλια στα οποία προέβη κατά τη διάρκεια συναυλίας σε μία προσπάθεια να ζωντανέψει το ακροατήριο της.

«Τι έγινε; Από πού ήλθατε εσείς, απ’ το Ντιγιάρμπακιρ; Μήπως ήλθατε από τα βουνά; Δεν καταλαβαίνω από πού είστε όλοι εσείς που κάθεστε εδώ και με κοιτάζετε σα βλάκες», φέρεται να τόνισε στο κοινό η τραγουδίστρια σε συναυλία της στην παραλιακή πόλη Μποντρούν.

Το αποτέλεσμα ήταν το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας που απαγορεύει την δημόσια προσβολή της τοπικής διαφορετικότητας, της κοινωνικής καταγωγής και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Πάντως τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως η Ακαλίν δέχθηκε θετικά το σκεπτικό της ποινής, «Είναι πολλά εκείνα τα οποία θέλω να γράψω, γιατί αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας μου», τονίζει η ίδια στην εφημερίδα Χουριέτ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο