Πολιτική
Το δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα

Το δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα

  • 08 Μαρτίου 2010, 14:10

Απάντηση σε δημοσίευμα περί προώθησης συμφωνίας για «την αποστρατιωτικοποίηση του μισού Αιγαίου», δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας το εκτός πραγματικότητας.

«Το σημερινό δημοσίευμα της κυρίας Κύρας Αδάμ στην “Ελευθεροτυπία” δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς».

«Σε μία περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία - την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή - προσεγγίσεις, όπως αυτή του δημοσιεύματος, δεν συμβάλλουν στην ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης ως προς το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως ως προς το πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει διατυπώσει και προσφάτως τις θέσεις της στα θέματα αυτά, με την επιστολή του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Πολιτική




cron