Αρχική | Πολιτική | Δημοσκόπηση: Το 31,8% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 21,1% ΝΔ

Δημοσκόπηση: Το 31,8% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 21,1% ΝΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημοσκόπηση: Το 31,8% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 21,1% ΝΔ

Αρνητική γνώμη για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εκφράζει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Συγκεκριμένα το 59,9% κρίνει ως αρνητικά τα μέτρα, ενώ θετική άποψη εκφράζει το 39,1%.

Στο ερώτημα αν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι δίκαια, το 65,3% απαντά “όχι ή μάλλον όχι” έναντι 32,9% που συγκεντρώνει το “ναι ή μάλλον ναι”. Ταυτόχρονα όμως το 65,8% θεωρεί πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να εξαγγείλει τα μέτρα αυτά.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του κάθε μέτρου, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες (74,9%) συγκεντρώνει η αύξηση του ΦΠΑ και ακολουθούν η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα (73,7%), η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων,Πάσχα και επιδόματος αδείας (69,7%). Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για την περικοπή των επιδομάτων στον δημόσιο τομέα κατά 12%, ενώ θετική είναι μόνο για την αύξηση του ειδικού φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, το 31,8% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 21,1% ΝΔ, το 8,7% ΚΚΕ, το 6,8% ΛΑΟΣ, το 4,1% ΣΥΡΙΖΑ ενώ 13,8% δηλώνει αναποφάσιστο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο