Αρχική | Πολιτική | Γ. Παπανδρέου: Να επιστέψουν τα λεφτά τα golden boys του δημοσίου

Γ. Παπανδρέου: Να επιστέψουν τα λεφτά τα golden boys του δημοσίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γ. Παπανδρέου: Να επιστέψουν τα λεφτά τα golden boys του δημοσίου

Με δήλωσή του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει σε όλους τους Έλληνες ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλα τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής και ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, μας εύχεται κι αυτός με τον τρόπο του… «καλό κουράγιο».

Στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι «ο αγώνας για τη χώρα θα είναι διαρκής» και γνωστοποιεί την πρόθεσή του να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και να βάλει τέλος στους μισθούς των… golden boys του δημοσίου.

«Δε θα ανεχτούμε άλλο να βαφτίζεται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Καλεί επίσης τους πολίτες να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, με στόχο όπως λέει την ανασυγκρότηση της πατρίδας με στέρεα βήματα που απαιτούν τη συστράτευση του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι «οι κόποι μας αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο» και υπόσχεται ότι «σε τρία χρόνια θα έχουμε ανοίξει μια νέα σελίδα. Με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Για την αναβάθμιση της καθημερινής μας ζωής. Για την Ελλάδα των αξιών».

Πρωταρχικός στόχος τόσο του πρωθυπουργού, όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης είναι να δοθεί ένα τέλος στα… «ρετιρέ» του δημοσίου.Θα γίνει έρευνα αμοιβών της τελευταίας 6ετίας, και σήμερα, για να εντοπιστούν ποιοι εισέπραξαν και εισπράττουν αποδοχές ανώτερες του προέδρου του Αρείου Πάγου (ανέρχονται σε 6.090 ευρώ και με επιδόματα σε 9.700 ευρώ) κατά παράβαση του Συντάγματος.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να δοθεί εντολή στα υπουργεία να εξετάσουν διάφορα επιδόματα που δίνονται και να εξεταστεί η πιθανότητα περικοπής τους, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει πάρει εντολή να επιταχύνει τους ρυθμούς για την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο