Αρχική | Οικονομία | Μπαίνει λουκέτο σε 500 επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή

Μπαίνει λουκέτο σε 500 επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οριστικό θα είναι το «λουκέτο» για 500 περίπου επιχειρήσεις που διατηρούν κλειδωμένες τις ταμειακές μηχανές τους και δεν κόβουν αποδείξεις σε πελάτες φαίνεται ότι αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από τις δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, κ. Δ. Γεωργακόπουλου.

Εκτός από το λουκέτο που θα επιβληθεί στις εν λόγω επιχειρήσεις, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει και σε πλήρη δημοσιοποίηση της ταυτότητας των καταστημάτων που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»,  εξαιτίας της συστηματικής φοροδιαφυγής.

"Δεν μπορεί η ελληνική αγορά να είναι μία από τις ακριβότερες στην Ευρώπη και μπροστά μου να έχω τα 500 αυτά καταστήματα και επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τα νόμιμα στις εφορίες", δήλωσε στη συνέντευξή του ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, κ. Γεωργακόπουλος.

Στα νέα αυστηρά μέτρα, περιλαμβάνεται και η εισαγωγή ταμειακών μηχανών σε λαϊκές αγορές, ταξί, περίπτερα, σύμφωνα με το περίγραμμα του νέου φορολογικού συστήματος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Για την καταπολέμηση φαινομένων φοροδιαφυγής ανακοινώθηκε και η ηλεκτρονική πλέον παρακολούθηση του πόθεν έσχες.

Ακόμα, στο στόχαστρο θα μπουν οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι που μέχρι και σήμερα όταν εντοπίζονταν από τους ελεγκτές να μην κόβουν αποδείξεις δικαιολογούνταν λέγοντας ότι «την απόδειξη θα την κόβαμε στους πελάτες με τη συνολική εξόφληση των επισκέψεων, όπως συνηθίζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις».

Από τούδε και στο εξής οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα τους υποχρεώνουν να κόβουν απόδειξη σε κάθε επίσκεψη και, για το λόγο αυτό, θα κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία επισκεπτών.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr