Αρχική | Οικονομία | Έγκριση μετά το θρίλερ της πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Έγκριση μετά το θρίλερ της πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έγκριση μετά το θρίλερ της πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την έγκρισή του για την συμφωνία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έδωσε το ΚΥΣΕΑ, μετά από επεισοδιακή ενημέρωση της αρμόδιας υποεπιτροπής της Βουλής όπου κυριάρχησε η κόντρα μεταξύ του πρώην και του νυν υπουργού Άμυνας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο πρώην υπουργός, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, φέρεται να χαρακτήρισε το υποβρύχιο «Παπανικολής» «πλωτό φέρετρο», προσθέτοντας πως για να λυθεί το πρόβλημα ευστάθειας τοποθετήθηκε πτερύγιο που το κάνει ορατό στον εχθρό.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον επέκρινε επειδή δεν κατήγγειλε τη σύμβαση, τονίζοντας ότι ο προκάτοχός του δεν είχε καλή εικόνα για τα τεκταινόμενα «αφού δεν πολυασχολιόσουν με το υπουργείο».

Tόσο ο υπουργός, όσο και ο αρχηγός ΓΕΝ και ο κυβερνήτης του υποβρυχίου διέψευσαν τα περί πτερυγίου.

Πάντως, σε  θρίλερ εξελίχθηκε η συμφωνία-πακέτο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για τα υποβρύχια.

Οι Γερμανοί απαίτησαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να λάβουν αμέσως τα οφειλόμενα 817 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή των υποβρυχίων, την ώρα που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έβαζε ως όριο για τις δύο πρώτες ετήσιες δόσεις τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργείο, εμπρός στον κίνδυνο να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα, με μια …μικρή υποχώρηση αύξησε την πρώτη δόση στα 300 εκατομμύρια ευρώ με την προυπόθεση ότι οι υπόλοιπες δόσεις θα βαίνουν μειούμενες για τα επόμενα πέντε χρόνια οπότε και θα αποπληρωθούν οι συνολικές οφειλές.   








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr