Αρχική | Οικονομία | Οι τεχνοκράτες αντιδρούν στη πολιτική βούληση για βοήθεια

Οι τεχνοκράτες αντιδρούν στη πολιτική βούληση για βοήθεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι τεχνοκράτες αντιδρούν στη πολιτική βούληση για βοήθεια

Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκονται όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Μ Μπαρόζο σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, η οποία θα μεταδοθεί αύριο.

"Η Γερμανία είναι έτοιμη σε περίπτωση που η Ελλάδα την χρειαστεί, και ακόμη η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη", υπενθύμισε ο Μπαρόζο.
Οι δηλώσεις του επίτροπου έγιναν με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της WSJ, το οποίο αναφέρει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μέρκελ είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο διάσωσης της Ελλάδας με τη συνεργασία ΕΕ και ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής Οικονομικών Σχέσεων της ΕΕ, επίτροπος Όλι Ρέν επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε πιο ισχυρά συμπεράσματα την επόμενη εβδομάδα.

"Είναι πολύ σημαντικό να καταλήξει κάπου η ΕΕ μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για συντονισμένη και υπό όρους δράση σε περίπτωση που χρειαστεί και κριθεί απαραίτητο", ανέφερε.

Αν και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, αφήνει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο βοήθειας προς την Ελλάδα, οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες, έχουν αντίθετη γνώμη. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bundesbank, Τίλο Σαράτσιν δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten: “Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για τη διόρθωση των δημοσιονομικών της προβλημάτων μέσα στα προσεχή έτη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το ζήτημα της βοήθειας. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, τότε θα πρέπει να κάνει ότι πρέπει να κάνουν όσοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να κηρύξει στάση πληρωμών”.

Επιπλέον εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα πως η χώρα του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμη οικονομική βοήθεια και για το λόγο αυτό δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση σχετικά με αυτό.

Όμως την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας έλεγε ότι η Γερμανία είναι πολύ επιφυλακτική απέναντι στο ενδεχόμενο παροχής βοήθειας του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει την απόλυτη πολιτική, τεχνική και συμβουλευτική στήριξη της Γερμανίας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr